Otec zneužitých gymnastiek napadol na súde obžalovaného lekára

TA3 SITA
2.2.2018 20:34

Na súde v okrese Eaton v meste Charlotte v americkom Michigane došlo k napadnutiu obžalovaného jedným zo svedkov. Nebol ním nik iný ako neslávne známy niekdajší športový lekár Larry Nassar, ktorý sa už priznal k sexuálnemu zneužívaniu mladistvých športovkýň, poväčšine gymnastiek. Nassara napadol otec troch jeho obetí Randall Margraves.

Otec zneužitých gymnastiek napadol na súde obžalovaného lekára
SITA/AP

Je v koncoch

Incident sa odohral počas tretieho vypočúvania vo veci sexuálneho obťažovania v tomto obvode. Margravesa tesne po tom, čo priskočil k Nassarovi, okamžite spacifikovali strážcovia poriadku. Margraves označil sám seba pred sudkyňou za človeka v koncoch. Asistentka generálneho prokurátora Angela Povilaitisová na adresu nešťastného otca poznamenala: "Nemôžeme akceptovať takéto správanie. Rozumiem, že táto situácia je výnimočná, ale nemôžete sa takto správať. Týmto svojím deťom nepomôžete, ani sebe, ani nikomu."

Sudkyňa Janice Cunninghamová potvrdila, že Margravesa nepotrestá vzhľadom na rozsah zločinov spáchaných Nassarom a súženie celej postihnutej rodiny. Rovnako však zdôraznila, že je mylné domnievať sa, že "fyzický útok na útočníka je správne riešenie." Podľa zákona mohla Cunninghamová Margravesa potrestať finančnou sankciou, ale aj odňatím slobody. Nešťastný otec Randall Margraves sa neskôr za svoj výpad voči Nassarovi ospravedlnil.

Priznala sa aj Bilesová

Vypočúvanie po incidente za približne 25 minútach opäť obnovili. Svoje vyhlásenie poskytlo 30 obetí. Podobný výsluch prebehol pred týždňom na súde v okrese Ingham za účastí 150 poškodených dievčat, ktoré poskytli svoje vyhlásenia. Nassar ich všetky mal zneužívať pod rúškom "špeciálnej" lekárskej starostlivosti. Nassar v tejto jurisdikcii dostal 175-ročný trest bez možnosti podmienečného prepustenia skôr ako za 40 rokov, na federálnej úrovni si už odpykáva 60 rokov odňatia slobody za držbu detskej pornografie.

K zneužívaniu Nassarom sa verejne priznala aj Simone Bilesová. Zlaté dievča americkej športovej gymnastiky vybojovalo na OH 2016 v Riu de Janeiro štyri zlaté medaily a v súčte vystúpení na majstrovstvách sveta ju zlatom dekorovali až desaťkrát. Bilesová vlastní aj 11 titulov majsterky USA.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok