Útok žraloka si vyžiadal obeť, ide o ôsme úmrtie v tomto roku

TA3 TASR
22.11.2020 14:05

V Austrálii zomrel ďalší človek po útoku žraloka. Smrteľný prípad sa stal na obľúbenej pláži na západnom pobreží krajiny. V tomto roku ide už o ôsmu obeť stretnutia človeka s touto dravou rybou v Austrálii.

Útok žraloka neprežil v nedeľu muž v austrálskom štáte Západná Austrália. Ide o ôsmy smrteľný útok žraloka v krajine od začiatku tohto roka. Polícia bola privolaná približne o 8.40 h miestneho času na pláž Cable Beach, ktorá je obľúbeným turistickým miestom na austrálskom pobreží Indického oceánu. Päťdesiatpäťročného muža s ťažkými zraneniami policajti vytiahli z vody a pred príchodom záchranárov mu poskytovali prvú pomoc. Muž však zraneniam podľahol na mieste.

Podľa správ miestnych médií žralok uhryzol svoju obeť do stehna a ruky. O aký druh žraloka išlo, bezprostredne neuviedli. Úrady okamžite pláž uzavreli a hliadkovaním vo vodách poverili rybárske plavidlo. Muž sa stal ôsmou obeťou útoku žraloka v Austrálii v tomto roku, čo je najvyšší počet od roku 1929, keď pri podobných útokoch zahynulo deväť ľudí.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok