Vlhová zatiaľ nepozná porážku, ovládla aj druhý slalom sezóny

TA3 TASR SITA
22.11.2020 14:15

Slovenská lyžiarka Petra Vlhová triumfovala aj v druhom slalome novej sezóny Svetového pohára. V pretekoch vo fínskom Levi za ňou o 31 stotín sekundy zaostala Švajčiarka Michelle Gisinová, s ktorou spoločne viedla po 1. kole, tretia skončila Rakúšanka Katharina Liensbergerová (+0,50).

Vlhová zatiaľ nepozná porážku, ovládla aj druhý slalom sezóny
SITA/AP

25-ročná ambiciózna Slovenka v súčte oboch kôl zdolala Švajčiarku Michelle Gisinovú o 31 stotín sekundy. Tretia skončila Rakúšanka Katharina Liensbergerová s mankom 50 stotín. Američanka Mikaela Shiffrinová skončila až piata, za Vlhovou zaostala o 93 stotín. Skvelé desiate miesto obsadila Slovenka v českom drese Martina Dubovská. V súčte oboch kôl mala za Vlhovou odstup 1,23 s.

Vlhová vyhrala na najvyššej úrovni Svetového pohára piaty slalom v neprerušenej sérii, čím vyrovnala rekord Rakúšanky Marlies Schildovej. Trikrát uspela ešte na sklonku minulej skrátenej sezóny v Záhrebe, Flachau a Kranjskej Gore, dva triumfy pridala aktuálne v rozpätí 24 hodín v Levi.

"Som šťastná, že som dokázala potvrdiť sobotňajšie víťazstvo. Mala som veľkú motiváciu a sebavedomie dostať zo seba to najlepšie. Tušila som, že to nebude jednoduché. Veľmi si cením dve slalomové víťazstvá v úvode sezóny. Je to dobrý odrazový bod do ďalších pretekov," uviedla Petra Vlhová v prvej televíznej reakcii v cieli..

Desiate slalomové víťazstvo, celkovo šestnáste v kariére vo Svetovom pohári a 37. pódiové umiestnenie vynieslo Vlhovú na priebežnú líderskú pozíciu v bojoch o krištáľové glóbusy nielen v slalome, ale aj v celkovom poradí. Zverenkyňa Livia Magoniho už nazbierala 260 bodov po troch odjazdených pretekoch. Druhá Gisinová má na konte 175 bodov.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok