Kedy spoznáme nového šéfa GP? Termín sa môže posunúť

TA3 TASR
20.11.2020 22:33

Poslanci národnej rady budú zrejme voliť kandidáta na post generálneho prokurátora neskôr ako v stredu 25. novembra. Posun termínu predpokladá predseda Ústavnoprávneho výboru NR SR Milan Vetrák.

Kedy spoznáme nového šéfa GP? Termín sa môže posunúť
TASR/Jaroslav Novák

Stredajší termín je v návrhu programu schôdze parlamentu. Vetrák odhaduje, že by voľba mohla byť vo štvrtok 26. novembra. Pripustil, že by kandidáta plénum nemuselo zvoliť na prvý pokus a hlasovanie by si zopakovalo. Nemyslí si ale, že bude potrebná nová voľba. Nazdáva sa, že koalícia sa dohodne na jednom mene.

O termíne voľby bude ešte rokovať poslanecké grémium pred začatím schôdze NR SR v utorok (24. 11.). V pondelok (23. 11.) ukončí výbor vypočúvanie uchádzačov. Následne budú strany podľa Vetráka hovoriť o tom, kto je najvhodnejší kandidát.

Vypočutie posledných dvoch kandidátov sa podľa neho posunulo na pondelok najmä preto, že sa snažia všetkých vypočuť riadne. "Chceme, aby to bolo naozaj grilovanie kandidátov," poznamenal. Argumentuje tým, že sa snažia čo najlepšie rozlíšiť, ktorý z nich osobnostne, hodnotovo a morálne spĺňa predpoklady.

O termíne voľby bude ešte rokovať poslanecké grémium pred začatím schôdze NR SR v utorok (24. 11.). V pondelok (23. 11.) ukončí výbor vypočúvanie uchádzačov.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok