PR správa Spoločnosť

Zaostrite svoj pohľad vďaka správnym dioptrickým okuliarom

PR
24.11.2020 06:00

Určite si ešte viacerí pamätáme dobre mienené materinské rady tipu napríklad, ako máme rovno sedieť, aby sme nemali krivú chrbticu, nemáme písať „nosom“, aby sme si nepokazili zrak a mnoho ďalších napomínaní. A dnes, keď sme už sami rodičia, vieme, že naše mamy mali pravdu.

Zaostrite svoj pohľad vďaka správnym dioptrickým okuliarom
Who is Danny / Shutterstock.com

Niekto sa už narodí s problémovým zrakom a iný ho postupne stratí práve kvôli nesprávnym návykom alebo dlhým sedením za počítačom či pri knihe. A vtedy nastupujú na scénu okuliare. Vieme si však vybrať tie správne?

 

Voľakedy sme sa za ne hanbili

Možno sme to zažívali sami na vlastnej koži v detstve alebo naši spolužiaci, či kamaráti, keď bol výsmech za nosenie okuliarov zrejme „normálny“. Deti dokážu byť niekedy kruté a raniť svojimi posmeškami druhých. Pravdou je, že v minulosti výber dioptrických okuliarov nebol veľký a nik neriešil, či okuliare pasujú k tvári majiteľa, alebo nie. V tej dobe dioptrické okuliare plnili hlavne praktickú funkciu – dobre vidieť a chrániť zrak.

V súčasnosti sú však na dioptrické okuliare kladené oveľa vyššie nároky, a preto aj ich výrobcovia sa snažia prinášať na trh neustále nové modely a prispôsobovať ponuku čo najširšiemu okruhu zákazníkov. Dôležitú úlohu zohráva estetická funkcia dioptrických okuliarov, výber by mal podliehať tvaru našej tváre, a rovnako aj nášmu životnému štýlu.

Vyzerajte cool a trendy

S výberom okuliarov je to podobné, ako keď si vyberáme oblečenie. Riadime sa módnymi trendmi, štýlom, dizajnom a svojím vkusom. Chceme sa páčiť sebe i druhým. A platí to aj v prípade, keď si ideme vyberať vhodné rámy, tvar, prevedenie či farbu dioptrických okuliarov.

Čo je najpodstatnejšie v tej chvíli, aby sa nám okuliare hodili k našej tvári, neboli primalé ani priveľké a samozrejme, vyjadrovali aj náš životný štýl.

Ak máte napríklad guľatú tvár, môžete pokojne vsadiť na okuliare hranatejších tvarov alebo štvorcové či obdĺžnikové rámy. V prípade, že ste majiteľom/majiteľkou oválnej tváre, pristane vám každý tvar okuliarov. Ľudia s podlhovastou tvárou môžu zasa pokojne vsadiť na výraznejšie a široké okuliare. Okrúhle a oválne okuliare sa hodia k štvorcovej tvári.

Ak stojíte pred výberom dioptrických okuliarov, dobrým tipom pre vás môže byť aj e-shop Duos, v ktorom nájdete bohatú ponuku dioptrických okuliarov, z ktorej si určite vyberiete.

 

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok