Povinné testovanie je nezmysel, tvrdí Fico. Obráti sa na ÚS

TA3 TASR SITA
20.11.2020 13:07

Ak bude ďalšie celoplošné testovanie a nebude dobrovoľné, strana Smer-SD sa obráti na ústavný súd. Na tlačovej konferencii to v piatok avizoval predseda strany Robert Fico s tým, že Smer-SD povinné testovanie odmieta.

Povinné celoplošné testovanie je protiústavné, tvrdí to predseda strany Smer-SD Robert Fico. Ako uviedol na tlačovej besede, ak sa vláda rozhodne ísť touto cestou, Smer-SD podá návrh na ústavný súd. "Požiadame ho, aby rozhodol predbežným opatrením o zastavení takéhoto nezmyslu," povedal Fico.

Robert Fico: "Požiadame ho (ÚS), aby rozhodol predbežným opatrením o zastavení takéhoto nezmyslu."

Testovanie ľudí bez príznakov môže byť podľa predsedu strany Smer-SD len na báze dobrovoľnosti. "Nie je možné ho podmieňovať plneným nejakých povinností alebo tým, že pokiaľ ho človek neabsolvuje, v reálnom živote bude mať obrovské množstvo praktických problémov," uviedol.

Podpredseda strany Ľuboš Blaha konštatoval, že plošné testovanie je nezmysel aj z medicínskeho hľadiska. Dodal, že podiel infikovaných je naďalej vysoký, a teda plošné testovanie v uplynulých týždňoch nijaký problém nevyriešilo.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok