Budíček, nie pohreb. Nebojme sa o November, odkazuje premiér

TA3 TASR
17.11.2020 16:52

Nebojme sa o November. "Dnešný deň nie je jeho pohrebom, je len budíčkom," uviedol to na margo 17. novembra predseda vlády Igor Matovič na sociálnej sieti.

"Budíčkom, aby sme si o to viac uvedomili, že jeho hodnoty musíme neustále chrániť a deťom vysvetľovať. Aby pochopili, že sloboda bez zodpovednosti je len ilúzia slobody. Aby pochopili, že sloboda bez zodpovednosti vedie k anarchii," povedal premiér. Poukázal pritom na utorkové protesty v Bratislave.

Matovič pripomína, že 30 rokov sme spomínali v tento deň na hrdinov Novembra. "Na ich odvahu a statočnosť. Na státisíce ľudí, ktorí ich na námestia prišli podporiť, až spolu vytvorili spoločenstvo ľudí, ktoré nám pokojne vydobylo cestu ku slobode," povedal. Tvrdí, že v utorok ovládli námestia iní ľudia. "Roky im odkaz Novembra bol úplne ukradnutý ... ba práve naopak, v príkrom rozpore s jeho odkazom, jeho hodnoty ničili," poznamenal predseda vlády.

"Nemáme sa za čo hanbiť. Nie sme v klietke hanby, robíme presne to, čo sme ľuďom pred voľbami sľúbili - čistíme Slovensko od podlahy. Od mafie a ich dlhoročných prisluhovačov. Že majú z toho strach? To je prirodzené, vedia, že dni na slobode mnohých z nich sú spočítané," povedal premiér. Ako dodal, Slovensko chcú "vyčistiť" od mafie a naplniť tak skutočný odkaz Novembra.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok