Budú predčasné voľby? Strana Hlas spustila online anketu

TA3 SITA
17.11.2020 11:03

Strana Hlas - sociálna demokracia spustila internetovú anketu, v ktorej sa ľudí pýta, či súhlasia so skrátením volebného obdobia národnej rady. Na tlačovej konferencii o tom informoval líder Hlasu, expremiér Peter Pellegrini.

Anketu podľa neho spustili o 10:00 a za 20 minút sa do nej zapojilo viac ako 4 300 ľudí. Ak sa do ankety zapojí dostatočné množstvo ľudí, do parlamentu predložia ústavný návrh o skrátení volebného obdobia s tým, že predčasné voľby by sa konali už v roku 2021. Zapojiť sa do ankety bude podľa Pellegriniho možné do konca núdzového stavu. Ľudia tak môžu podľa neho vyjadriť, či sa núdzovým stavom cítia obmedzovaní na svojich právach.

V ankete sa tiež ľudí pýtajú, či podporia svojím podpisom vyhlásenie referenda v prípade, že zákon o skrátení volebného obdobia nebude v pléne schválený. Ľudia majú odpovedať aj na to, či sa na prípadnom referende zúčastnia.

Pellegrini zároveň kritizoval zákaz zhromažďovania. Podotkol, že predĺženie núdzového stavu má len politický dôvod. „Vláda sa svojich ľudí pravdepodobne bojí," doplnil.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok