Zabudnuté heslo?
Prihlásenie

Nová technika mikrodávkovania botoxu je bezpečná a efektívna

Nová technika mikrodávkovania botoxu je bezpečná a efektívna
Autor:
Roman Mališka
Zverejnené:
9. 11. 2020
Hodnotenie:
Už ste hlasovali.

Už niekoľko desaťročí sú injekcie s botoxom populárnym spôsobom, ako bojovať proti nevyhnutným vráskam na tvári, ktoré prichádzajú so starším vekom. Lekári pritom pracujú na nových spôsoboch podávania, aby sa podarilo prekonať stereotyp strnulej „botoxovej tváre“, s cieľom dosiahnuť prirodzenejší výsledok na tvári.

Jedna z nových techník nesie názov Microbotulinum a pôvodne ju vyvinul singapurský plastický chirurg. Podľa tímu vedcov, ktorí stoja za novou štúdiou, táto technika zahŕňa viac ako 100 drobných botoxových mikrodávok, ktoré sa v opakovaných intervaloch injikujú do povrchovej vrstvy kože. Liečba sa zameriava na povrchové vlákna tvárových svalov a oslabuje ich vsunutie do spodného povrchu kože, čím sa vyrovnávajú jemné linky a vrásky na tvári a krku.

Liečba zahŕňa desiatky malých botoxových mikrodávok ktoré sa injikujú na tvár vo vzore mriežky.

Nová štúdia kvalitatívne hodnotí novú metódu podávania botoxu pomocou technológie skenovania pokožky. Táto technológia je určená na objektívne hodnotenie kozmetických účinkov liečby, ktorej sa zúčastnilo šesťdesiat osôb. Výsledky naznačujú, že táto nová metóda mikrodávkovania botoxu je bezpečná a efektívna. Pri textúre pokožky, mikrohrubosti a veľkosti pórov bolo zaznamená zlepšenie vzhľadu pokožky asi o 20 percent. Subjektívne hodnotenia boli tiež vysoké, až 95 percent účastníkov testovania uviedlo, že boli spokojní s výsledkom.

Štúdia objavila, že táto nová metóda netrvá tak dlho ako tradičnejšie intramuskulárne botoxové injekcie. Technika Microbotulinum sa odporúča používať u pacientov v strednom veku od 36 do 53 rokov. No vedci zistili, že jej účinnosť trvá len tri až štyri mesiace, takže pre optimalizáciu liečby bude potrebné vykonať ďalší výskum.

Liečba prostredníctvom mikrodávok botoxu údajne redukuje vrásky bez toho, aby spôsobila hlbokú paralýzu tváre, ktorá je bežne spájaná s botoxom.