Vynechali ste prvé kolo? V druhom sa môžete testovať vďaka výnimke

TA3 TASR SITA
6.11.2020 12:00

Na druhom kole plošného testovania sa môžu zúčastniť aj občania bez certifikátu z prvého kola. Informoval o tom Úrad vlády SR.

Ľudia, ktorí sa neboli testovať v prvom kole, majú zákaz vychádzania. Na víkendové antigénové testovanie však podľa úradu vlády ísť môžu. A to vďaka výnimke z uznesenia, ktorá hovorí, že zákaz vychádzania neplatí pre osoby "s cieľom neodkladného lekárskeho vyšetrenia". Tá podľa úradu zahŕňa aj účasť na antigénovom testovaní.

"Samozrejme, na testovaní sa môžu zúčastniť aj tí, ktorí sa nezúčastnili v prvom kole, naším cieľom je pretestovať čo najviac ľudí," potvrdil minister obrany Jaroslav Naď. Uznesenie menuje viacero výnimiek zo zákazu vychádzania. Okrem iného platí aj výnimka na cestu na vykonanie RT-PCR testu na ochorenie Covid-19 a cestu späť.

Druhé kolo celoplošného testovania bude 7. a 8. novembra v okresoch, v ktorých počas prvého testovania bolo pozitívne testovaných viac ako 0,7 percenta ľudí. Výnimku tak dostane 25 okresov, a to zväčša na juhu Slovenska, okrem Dunajskej Stredy.

Na prvom kole celoplošnom testovaní sa zúčastnilo 3 625 332 ľudí. Pozitívny výsledok testov malo 38 359 ľudí, teda 1,06 %.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok