Rusky prídu do Bratislavy v prekvapivej zostave, môže nám to prísť vhod

TA3 TASR
31.1.2018 17:05

Kvarteto slovenských tenistiek Magdaléna Rybáriková, Jana Čepelová, Viktória Kužmová, Karolína Schmiedlová figuruje v nominácii na stretnutie 1. kola 2. svetovej skupiny Pohára federácie proti Rusku. Duel sa uskutoční 10.-11. februára v bratislavskom NTC. Ruské tenistky pricestujú vo veľmi neočakávanej zostave, čo hrá našim do karát.

Omladená ruská zostava

Rusky prídu v omladenom zložení so štvoricou Natalia Vichľancevová, Aleksandra Potapovová, Anna Kalinská a Veronika Kudermatovová. Okrem bývalých grandslamových víťaziek Marie Šarapovovej a Svetlany Kuznecovovej sa v Bratislave nepredstavia ani Anastasia Pavľučenkovová, Daria Kasatkinová, Jelena Vesninová či Jekaterina Makarovová.

Slovenky nastúpia bez Dominiky Cibulkovej, ktorá sa rozhodla koncentrovať na individuálny turnajový program. Úvodné sobotňajšie dvojhry odštartujú o 15.30 h. V nedeľu od 15.00 sú na programe ďalšie dva single a záverečná štvorhra. Hlavným rozhodcom bude Talianka Maria Cristina Barbaranová, v úlohe empajrových arbitrov sa predstavia Švéd Louise Azemall Engzell a Francúz Alexandre Robein. Hrá sa s loptičkami značky Dunlop Fort All Court.

Rybáriková prvýkrát domácou jednotkou

Vo fedcupovej histórii pôjde už o štvrtý vzájomný zápas oboch krajín, v troch predchádzajúcich boli úspešné Rusky. Doposiaľ posledný raz sa tímy stretli v semifinále svetovej skupiny v apríli 2013 v moskovskom Krylatskom. Slovenky viedli po úvodných dvojhrách 2:0, Rusky však zápas otočili. Rozhodujúci bod vybojovali vo štvorhre výborné deblistky Jekaterina Makarovová s Jelenou Vesninovou.

Slovenky prehrali vlani v apríli v baráži o svetovú skupinu na antuke v NTC s Holandskom 1:4 a nepostúpili medzi najlepšiu osmičku. Nádej zahrať si v roku 2018 medzi elitou definitívne zhasla na augustovom valnom zhromaždení ITF v Hočiminovom meste. Vo Vietname totiž neschválili návrh na rozšírenie svetovej skupiny z ôsmich na šestnásť tímov.

Rybáriková bude prvýkrát v domácom prostredí slovenskou jednotkou. "Teším sa, že budem môcť hrať doma pred našimi fanúšikmi. Ak prídu Rusky v plnej forme, budú favoritky, ale v domácom prostredí môžeme prekvapiť. Bude to však veľmi náročné. Rusky disponujú veľkou kvalitou, aj keď do Bratislavy nepríde Maria Šarapovová," povedala na stredajšej tlačovej konferencii, na ktorej sa z osobných dôvodov nezúčastnil kapitán slovenského tímu Matej Lipták.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok