Stanicu v Banskej Bystrici nezatvoria. Mesto uzavrelo dlhoročnú zmluvu

TA3 SITA
31.1.2018 13:46

Prevádzka autobusovej stanice v Banskej Bystrici, ktorá je súčasťou nového hybridného centra Terminal, pokračuje bez prerušenia.

Stanicu v Banskej Bystrici nezatvoria. Mesto uzavrelo dlhoročnú zmluvu
Facebok.com/Terminal Vlak-Bus-Shopping

„Rokovania spoločnosti Primum, s. r. o. s prevádzkovateľom autobusovej stanice Terminal Shopping Center za účasti mesta dopadli úspešne. Dlhodobú nájomnú zmluvu medzi investorom a Dopravným podnikom mesta Banská Bystrica, a. s. (DPMBB) uzavreli v Brne 30. januára. Znamená to, že moderný autobusový terminál poskytne cestujúcej verejnosti všetky služby v štandardnom režime aj od 1. februára 2018,“ uviedol primátor mesta Banská Bystrica Ján Nosko. Ako ďalej informovala hovorkyňa mesta Zdenka Marhefková, viac informácií poskytne mesto na brífingu vo štvrtok 1. februára o 10:00 v dopravnej časti autobusovej stanice.

Pre Banskobystričanov je to dobrá správa aj vzhľadom na to, že po meste sa cez víkend začali šíriť letáky, ktoré informovali o uzatvorení autobusovej stanice od 1. februára. Mesto sa od týchto letákov dištancovalo s tým, že zváži právne kroky. Všetko sa to odohralo po tom, ako primátor Nosko na tlačovej besede v piatok 26. februára oznámil, že dopravnú časť centra Terminal mesto neodkúpi a naďalej ostane v majetku investora, teda spoločnosti Primum. Do konca januára zmluvne prevádzkoval autobusovú stanicu DPMBB a o jej ďalšom prevádzkovaní rokovala spoločnosť Primum aj s ďalšími spoločnosťami.

Novú autobusovú stanicu spolu s obchodnou časťou Terminal Shopping Center vybudovala česká spoločnosť Primum. Celý komplex otvorili koncom septembra minulého roka a od októbra spustilo mesto v dopravnej časti okrem prímestských a diaľkových spojov aj mestskú hromadnú dopravu. Spojenie autobusovej stanice so 40 obchodnými prevádzkami na 11-tisíc metroch štvorcových obchodnej plochy a s 300 parkovacími miestami vytvorilo prvé hybridné centrum na Slovensku.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok