NAKA zadržala podnikateľa, ktorého považovali za nedotknuteľného

TA3 SITA TASR
28.10.2020 09:09

Národná kriminálna agentúra zadržala v rámci akcie "Víchrica" vplyvného podnikateľa Zoroslava Kollára, ktorý bol podľa medializovaných špekulácií považovaný doteraz za nedotknuteľného. Kollár nebol jediným zadržaným.

Informuje o tom Denník N, ktorý píše, že právnik Kollár bol na mafiánskych zoznamoch a mal byť údajne aj súčasťou konkurznej mafie. 

NAKA mala zadržať aj bývalú podpredsedníčku najvyššieho súdu Jarmilu Urbancovú a bývalú podpredsedníčku okresného súdu Katarínu Bartalskú.
Do sídla NAKA v Nitre priviezli aj obvinenú bývalú štátnu tajomníčku Moniku Jankovskú, o ktorej sa špekulovalo, že chce začať spoluopracovať.

NAKA mala zadržať aj sudkyňu Okresného súdu Bratislava I Otíliu Dolákovú. Bývalý sudca Vladimír Sklenka mal o nej vypovedať, že na jeho žiadosť expresne vyhovela súkromnej spoločnosti, ktorá žalovala bratislavský magistrát. Ako tiež informoval web, NAKA zatkla aj sudcu Najvyššieho súdu Jozefa Kolcuna. Ten sa doteraz v súvislosti s akcoiu Búrka nespomínal. V minulosti ho mal odmeniť Štefan Harabin ako predsedu disciplinárnej komisie, ktorá trestala Harabinových kritikov na Najvyššom súde SR. Neskoršie informácie hovorili aj o zadržaní sudcu Davida Lindtnera.

Do sídla NAKA v Nitre priviezli aj obvinenú bývalú štátnu tajomníčku Moniku Jankovskú, o ktorej sa špekulovalo, že chce začať spoluopracovať.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok