Ako prilákať turistov? Krajiny a letecké spoločnosti predstavili riešenia

CK Satur/PR
2.11.2020 10:39

Celé odvetvie cestovného ruchu nevyhnutne potrebuje rýchle riešenia, ktoré im umožnia dostať sa z krízy. Táto doba tak praje kreativite a nevyhli sa jej ani krajiny a letecké spoločnosti snažiace sa podporiť cestovný ruch. Víza, testy, poistenie zadarmo, či vstupenky do pamiatok, aj takto sa snažia prilákať turistov.

Ako prilákať turistov? Krajiny a letecké spoločnosti predstavili riešenia
PR

Egypt: Víza zdarma a zľavy do pamiatok

Egypt, od začiatku pandémie, zažíva prepad v cestovnom ruchu, a práve preto ministerstvo cestovného ruchu a starožitností v krajine v spolupráci s ministerstvom letectva zahájilo niekoľko opatrení na oživenie priemyslu. Hlavným cieľom opatrení je snaha podporiť turistický priemysel v krajine počas nadchádzajúcej zimnej sezóny, ktorá trvá od 1. novembra do 30. apríla.

Ako prvé, sa rozhodli zbaviť turistov v oblastiach Južný Sinaj, Červené more, Luxor a Asuán vízových poplatkov až do 30. apríla 2021.

V rámci podpory cestovného ruchu v Hornom Egypte prijali rozhodnutie o znížení vstupného do všetkých kultúrnych a historických pamiatok o 20%, pokiaľ priletíte so spoločnosťami Air Cairo alebo EgyptAir. Objavovanie starej egyptskej histórie na fascinujúcej delte Nílu sa tak stáva ešte lákavejšie.

Egypt od septembra povolil vstup do krajiny len s negatívnym testom na koronavírus. Veľvyslanectvo Slovenskej republiky v Káhire informuje, že vykonávanie PCR-testu pred vstupom do Egypta je pre cestujúcich k dispozícii už aj priamo na letiskách v Šarm el-Šajchu, Hurgáde, Marsa Matrouh, Marsa Alam a Tabe za poplatok 30 USD.

Dubaj: Poistenie zdarma a vstup do Dubai Frame

Aj v emiráte, ktorý láka množstvom atrakcií, vyhliadok, adrenalínových zážitkov a luxusných hotelových sietí a nákupných možností, sa rozhodli podporiť príchod turistov. V spolupráci s vlajkovou leteckou spoločnosťou Emirates pripojili k rezerváciám letov do všetkých tried, v období od 26. októbra 2020 do 9. novembra 2020 na odlety od 1. novembra 2020 do 31. decembra 2020, bezplatné vstupenky do vyhliadkovej atrakcie Dubai Frame. Ponuka je atraktívna nie len pre tých , čo plánujú v Dubaji dovolenkovať, ale aj pre tých, ktorých čaká na dubajskom letisku medzipristátie.

Dubai Frame je jedným z vyhliadkových vrcholov panorámy Dubaja a ponúka pôsobivý výhľad na mesto z výšky 150 metrov nad zemou.

Emirates je prvou leteckou spoločnosťou na svete, ktorá teraz ponúka bezplatné cestovné poistenie zahŕňajúce COVID-19 pre zákazníkov cestujúcich v akejkoľvek rezervačnej triede do 31. decembra 2020. Kúpou letenky automaticky dostanete bezplatné globálne krytie nákladov spojených s COVID-19.

dvojka_0a140370-3aa4-eb91.png

Rakúsko: Rýchlotesty na letisku vo Viedni
Letecká spoločnosť Austrian Airlines a viedenské letisko sa spojili, aby zahájili pilotný program rýchlych testov na COVID-19. Testy sú bezplatné a dobrovoľné a sú zatiaľ k dispozícii pre cestujúcich Austrian Airlines na linke Viedeň-Berlín. Pilotná testovacia fáza potrvá od 23. októbra do 8. novembra. Testovacie centrum sa nachádza v termináli 3 viedenského letiska Schwechat.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok