Obrady odkladajú, sobášiť sa však môžete i počas zákazu vychádzania

TA3 TASR
27.10.2020 16:09

Zákaz vychádzania, ktorý na Slovensku platí do 1. novembra, sa nevzťahuje na cestu na uzavretie manželstva a cestu späť. Vyplýva to z vládneho uznesenia, ktorým sa rozšírili opatrenia v rámci núdzového stavu. Sobáše sa tak môžu konať.

Obrady odkladajú, sobášiť sa však môžete i počas zákazu vychádzania
TASR/František Iván

V bratislavskom Starom Meste bol na tento týždeň naplánovaný pôvodne jeden sobášny obrad, budúci manželia ho však preložili. Najbližšie tak majú sobáš v mestskej časti naplánovaný na 7. novembra, priblížil hovorca Matej Števove. Sobáše nie sú hlásené tento týždeň ani v bratislavskej mestskej časti Karlova Ves. “Až 6. novembra,” spresnil hovorca karloveskej samosprávy Branislav Heldes.

V najväčšej košickej mestskej časti Západ majú naplánovaný sobáš na stredu 28. októbra. "Bude sa konať za prítomnosti snúbencov a svedkov. Dňa 24. 10. sa mali konať dva sobáše, tie však boli snúbencami zrušené. Najbližšie plánované sobáše máme až 14. novembra," povedal starosta Marcel Vrchota.

V meste Pezinok je najbližší sobáš naplánovaný na 7. novembra. Do konca novembra už záujem o sobáš mestský úrad neeviduje. “Ľudia si sami začali odhlasovať sobáše. Jedine tí, čo už tri- či štyrikrát presúvali, to už nechceli meniť,” uviedol primátor Pezinka Igor Hianik. Od 17. októbra realizujú obrady v Pezinku v interiéri. “Tam je spolu s nami šesť osôb,” podotkol primátor.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok