Nemocniciam nestačia covidové lôžka, najväčší problém je v Čadci

TA3 TASR
27.10.2020 07:24

Reprofilizované lôžka pre nakazených pacientov v nemocniciach žilinskej župy v Čadci, Dolnom Kubíne, Liptovskom Mikuláši a Trstenej sa zaplnili a pribudli aj ďalší nakazení zdravotníci. Na sociálnej sieti o tom informovala predsedníčka ŽSK Erika Jurinová. Najhoršie je to v Čadci.

"Situácia je čoraz náročnejšia. Prechádzame ďalšou fázou reprofilizácie. Vedeli sme, že nemocnice sa budú nasledujúce týždne, vzhľadom na vývoj zapĺňať. Ale máme nádej, že po dvoch týždňoch sa aj vďaka karanténe pozitívne testovaných ľudí z plošného testovania spomalí nárast infekcie a následne sa utíši aj nápor na nemocnice. Prosím, buďme obozretní, zotrvávajme doma," vyzvala Jurinová.

Erika Jurinová: "Najväčší problém je aktuálne v Kysuckej nemocnici v Čadci, kde sme mali 43 lôžok, ale dnes sa v nemocnici nachádza už 66 pacientov."

V Univerzitnej nemocnici Martin bolo v pondelok 26. 10. hospitalizovaných 72 pacientov s pozitívnym testom na ochorenie COVID-19. Podľa hovorkyne nemocnice Kataríny Kapustovej bolo osem pacientov na anestéziologických lôžkach s pripojením na pľúcnu ventiláciu a sedem na jednotke intenzívnej starostlivosti. V Ústrednej vojenskej nemocnici SNP v Ružomberku bolo podľa hovorkyne Petry Diškovej obsadených 54 lôžok, šesť pacientov bolo na umelej pľúcnej ventilácii.

Vo Fakultnej nemocnici s poliklinikou v Žiline bolo v pondelok v karanténe 76 zdravotníkov, z toho 54 s pozitívnym výsledkom testu na ochorenie COVID-19. Podľa hovorkyne nemocnice Lenky Zátekovej hospitalizovali v pandemickom pavilóne za prvý týždeň 36 pacientov a ich počet stúpa každý deň.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok