Testovanie poslancov odhalilo niekoľko pozitívnych prípadov

TA3 SITA TASR
23.10.2020 11:49

Poslanci NR SR podstupovali testovanie antigénovými testami v Nemocnici sv. Michala v Bratislave. Nie všetci podľa informácií našej televízie skončili s negatívnym výsledkom.

Infikovaní najmenej piati

Infikovaní by mali byť podľa našich informácií najmenej piati - jeden poslanec OĽANO a štyria zákonodarcovia z ĽSNS. Vo štvrtok pritom informoval o svojom pozítívnom teste aj poslanec a šéf ultrapravičiarov Marian Kotleba. Pozitívne testovaní poslanci ešte prejdú presnejšími PCR testami, aby sa vylúčila "falošná pozitivita". Jeden z pozitívnych testov mal Martin Beluský (ĽSNS), potvrdil to on sám. Pozitívny test mal aj Ondrej Ďurica (ĽSNS). Ako uviedol, v karanténe bol už predtým vzhľadom na pozitívny výsledok šéfa strany Kotlebu.

Po piatkovom otestovaní antigénovým testom teda mali pozitívny výsledok na COVID-19 okrem Beluského a Ďuricu aj Magdaléna Sulanová a Andrej Medvecký (obaja ĽSNS). Infikovaným od matovičovcov je poslanec Milan Potocký.

Po piatkovom otestovaní antigénovým testom mali pozitívny výsledok poslanci za ĽSNS Martin Beluský, Magdaléna Sulanová, Andrej Medvecký a Ondrej Ďurica. Infikovaným od matovičovcov je poslanec Milan Potocký.

Otestovať sa doteraz dali mnohí poslanci koalície aj opozície, s negatívnym výsledkom skončili napríklad poslanci Peter Osuský, Peter Pollák, Jozef Pročko či Peter Kremský. Všetci 13 poslanci za SaS majú negatívny výsledok.

Predseda NR SR Boris Kollár po poslaneckom grémiu prerušil 16. schôdzu parlamentu. Dôvodom je testovanie poslancov a zamestnancov parlamentu. Nechá na poslancoch, či o výsledkoch svojich testov budú informovať.

Smer ani Hlas na testoch neboli

Opoziční poslanci za Smer-SD a Hlas-SD sa otestovať nedali, potvrdili hovorcovia strán. Smer to odôvodňuje odporúčaním hlavného hygienika SR Jána Mikasa aj nespoľahlivosťou antigénových testov. Poslanci okolo Petra Pellegriniho sa plánujú dať otestovať v pondelok, keď sa má konať opakované pretestovanie.

"My sa žiadneho cirkusu, ktorý nám tu organizuje Matovič s Kollárom nebudeme zúčastňovať. Máme na to aj iné dôvody," uviedol Robert Fico na piatkovom tlačovom brífingu s tým, že sa na testovanie pýtali hlavného hygienika. Mal im povedať, že ak uplynula desaťdňová lehota, odkedy bol poslanec Marian Kotleba v pléne, nie je dôvod utekať na testy. Fico má tiež výhrady k nekvalite antigénových testov a ich nákupu.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok