Práca pre stovky ľudí: V Bratislave už vyrábajú novú škodovku

TA3 SITA
23.10.2020 10:49

V bratislavskom závode Volkswagen Slovakia odštartovala výroba nového modelu, kompaktného SUV Škoda Karoq. Montáž v poradí už deviateho modelu v produktovom portfóliu zabezpečí podľa automobilky prácu pre približne 500 zamestnancov.

Práca pre stovky ľudí: V Bratislave už vyrábajú novú škodovku
TASR (Ilu)

Ako ďalej informovala spoločnosť, objem výroby sa bude pohybovať rádovo v desaťtisíckach kusov ročne. Produkcia bola v predchádzajúcich mesiacoch integrovaná do linky segmentu malých mestských vozidiel. Karosérie pre Škoda Karoq sa vyrábajú a lakujú v Českej republike, následne sú ako tzv. MKD vozidlá (Medium Knocked Down) transportované do bratislavského závodu. Do linky sú vyskladňované na konci lakovne, odkiaľ putujú do montážnej haly. Podvozok sa vyrába kompletne v Bratislave.

„Naša spoločnosť intenzívne a nepretržite pracuje na zlepšovaní konkurencieschopnosti. Jedným z dôležitých výsledkov našich snáh je pridelenie montáže modelu Škoda Karoq, o ktorom bolo rozhodnuté minulú jeseň. Teší ma, že aj napriek náročnej dobe v súvislosti s epidémiou koronavírusu sa nám podarilo spustiť produkciu nového modelu podľa plánu,“ uviedol predseda predstavenstva Volkswagen Slovakia Oliver Grünberg. Ako doplnil člen predstavenstva Škoda Auto pre produkciu a logistiku Michael Oeljeklaus, Karoq patrí medzi svetovo najlepšie sa predávajúce modelové rady Škody. Bratislavský závod vypomáha značke Škoda s montážou modelu Karoq z kapacitných dôvodov.

Volkswagen Slovakia je pilierom slovenského exportu, jedným z najväčších súkromných zamestnávateľov v krajine a spolu so svojimi zamestnancami aj najväčším prispievateľom do verejných rozpočtov. Spoločnosť preinvestovala na Slovensku od svojho vzniku už viac ako 4,5 mld. eur. Okrem vozidiel produkuje prevodovky, komponenty pre prevodovky a podvozky, ako aj zariadenia používané pri výrobe vozidiel.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok