Zvolili Pellegriniho nástupcu, ide o post podpredsedu parlamentu

TA3 TASR
21.10.2020 19:48

Juraj Blanár sa stal podpredsedom národnej rady, vo funkcii vystrieda Petra Pellegriniho. Poslanci Blanára zvolili v stredajšom tajnom hlasovaní. Hlasovalo zaňho 89 poslancov zo 130 prítomných poslancov. Blanára na post navrhol Smer-SD, pozíciu si nárokoval na základe výsledkov parlamentných volieb po Pellegriniho odchode zo strany.

Zvolili Pellegriniho nástupcu, ide o post podpredsedu parlamentu
SITA/Branislav Bibel

Poslanci tiež v stredu vo verejnom hlasovaní zvolili kandidátov na členov disciplinárnych senátov. Stali sa nimi Jitka Hasíková a Anton Slamka. Okrem toho poslanci volili aj podpredsedu Najvyššieho kontrolného úradu. Spomedzi kandidátov Igora Šulaja a Ivana Kuhna nezvolili ani jedného. Voľba sa preto bude opakovať. Personálnymi voľbami ukončili poslanci druhý deň 16. schôdze parlamentu.

Vo štvrtok 22. 10. by mali poslanci pokračovať diskusiou k vládnym návrhom z dielne ministerstva kultúry, o ktorých rokujú v skrátenom legislatívnom konaní. Zákon o poskytnutí dotácií v pôsobnosti MK by mal umožniť rezortu poskytnúť príspevok zo štátneho rozpočtu aj na odstraňovanie následkov či znižovanie negatívnych vplyvov mimoriadnych situácií na oblasť kultúry, ako aj na podporu a rozvoj mediálnej výchovy vrátane boja proti dezinformáciám.

Druhým návrhom chce zas rezort v súvislosti s pandémiou nového koronavírusu riešiť predĺženie platnosti vstupeniek a tiež zrušenie odvodov do umeleckých fondov.

Poslanci Blanára zvolili v stredajšom tajnom hlasovaní. Hlasovalo zaňho 89 poslancov zo 130 prítomných poslancov.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok