Beštiálny vrah novinárky a vynálezca ušiel z dánskeho väzenia

TA3 ČTK
20.10.2020 14:34

Dánsky konštruktér Peter Madsen, ktorý si odpykáva doživotie za vraždu švédskej novinárky Kim Wallovej, ušiel z väzenia na predmestí Kodane. Polícii sa ho ale podarilo zakrátko dolapiť a vrátiť za mreže.

Beštiálny vrah novinárky a vynálezca ušiel z dánskeho väzenia
SITA/AP

O Madsenovom pokuse o útek informovali ako prvé dánske noviny Ekstra Bladet. Na svojich stránkach zverejnili video, na ktorom je vidieť zásah polície a muža sediaceho v tráve s rukami za chrbtom. Polícia na Twitteri najskôr uviedla iba to, že pri pokuse o útek z väzenia na predmestí Kodane zadržala muža. Neskôr ale potvrdila, že išlo práve o Madsena.

Vynálezca Peter Madsen sa k šokujúcej vražde švédskej novinárky spred troch rokov priznal len nedávno, v septembri. Zavraždil ju na palube svojej podomácky vyrobenej ponorky. Následne jej telo rozštvrtil a jeho časti hodil do mora.

Jeden zo svedkov policajného zásahu novinám Ekstra Bladet povedal, že policajti na kodanskom predmestí Albertslund obkľúčili bielu dodávku, otvorili dvere a Madsena z nej vytiahli. V Albertslund je väznica, v ktorej si konštruktér odpykáva doživotie.

Vynálezca Peter Madsen sa k šokujúcej vražde švédskej novinárky spred troch rokov priznal len nedávno, v septembri. Zavraždil ju na palube svojej podomácky vyrobenej ponorky. Následne jej telo rozštvrtil a jeho časti hodil do mora. Čin mal aj sexuálny podtón a Madsen novinárku zabil v rámci svojich temných sexuálnych fantázií.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok