NAKA udrela pri veľkej akcii, mala zadržať známeho advokáta

TA3 TASR
20.10.2020 13:12

Štyroch podozrivých z korupcie a legalizácie príjmov z trestnej činnosti zadržala Národná kriminálna agentúra pri dvoch akciách, pri ktorých zasahovala v Poprade a Bratislave. Informoval o tom hovorca Prezídia Policajného zboru Michal Slivka.

NAKA udrela pri veľkej akcii, mala zadržať známeho advokáta
Facebook.com/PZ

NAKA zasahovala súbežne pri dvoch akciách s krycím názvom TERRA v Bratislave a Zemepán v Poprade. "Zadržali sme štyroch podozrivých z korupcie a legalizácie príjmov z trestnej činnosti. Vyšetrovanie sa týka reštitučných konaní na Slovenskom pozemkovom fonde," poznamenal Slivka. Ide o reštituované pozemky v katastri obcí Vrbov, Veľká Lomnica, Nová Lesná, Žakovce a mesta Svit. Ich výmera je najmenej 684 500 štvorcových metrov.

Podľa medializovaných informácií by malo ísť o korupciu v Slovenskom pozemkovom fonde. Počas akcie údajne zadržali prominentného advokáta Jána Gajana, prepojeného s finančníkom Martinom Kvietikom.

"Podozriví sú spájaní s kladným vybavením navrátenia pozemkov. Za zabezpečenie kladného vybavenia reštitučnej náhrady mali požadovať úplatok 40 percent z výmery," povedal Slivka. Ako dodal, pozemky mali následne previesť na blízke osoby a majetkovo alebo personálne prepojené spoločnosti. "V súčasnosti prebiehajú potrebné procesné úkony, zatiaľ nie je nikto obvinený," dodal Slivka.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok