V hniezde záchrany našli bábätko. Matka nenechala žiadny odkaz

TA3 SITA
19.10.2020 13:45

Do Hniezda záchrany Univerzitnej nemocnice L. Pasteura bolo v sobotu 17. októbra popoludní vložené dieťa. Chlapec mal 3 090 gramov a 50 centimetrov. Informovala o tom Ivana Vaněková z komunikačného oddelenia UNLP Košice.

V hniezde záchrany našli bábätko. Matka nenechala žiadny odkaz
Facebook.com/UNLP Košice

„Bábätko sme hneď merali, vážili a spísali sme všetky potrebné údaje. Urobili sme základné odberové vyšetrenia, ako napríklad krvný obraz, biochémiu aj výter na ochorenie COVID-19, ktorý bol negatívny. Bolo oblečené v čistom oblečení a nenachádzal sa pri ňom žiaden odkaz. Jeho klinický stav je dobrý, aj keď má miernu novorodeneckú žltačku,“ uviedla primárka Neonatologického oddelenia UNLP Iveta Kostelníková.

„Po prvotnom vyšetrení dieťatka mu naši zdravotníci určili aj predpokladaný dátum narodenia, určený bol na 12. októbra, pretože bábätko má ešte zaschnutý pupočník a tiež aj novorodeneckú žltačku,“ spresnila Kostelníková.

Zdravotníci hneď po nájdení dietaťa kontaktovali sociálnu sestru, ktorá následne postúpi túto informáciu Úradu práce, sociálnych vecí a rodiny a matričnému úradu. Úrad bude teraz zodpovedný za jeho umiestnenie do náhradnej rodiny. Jeho biologickí rodičia už nemajú možnosť cez nemocnicu získať dieťa späť, v prípade záujmu musia komunikovať so spomínaným úradom. Hniezdo záchrany funguje v UNLP od roku 2005. Spolu tu zatiaľ matky či iní rodinní príslušníci priniesli 18 detí, z toho 12 chlapcov a šesť dievčat. Naposledy sa tak stalo v máji tohto roku.

Témy: Košice
zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok