Máme inú možnosť? Prezradili, kvôli komu treba plošne testovať

TA3 TASR
19.10.2020 09:57

Plošné testovanie bude dôležité hlavne pre školy, učiteľov, žiakov, zamestnancov nemocníc a všetkých ľudí, ktorí nerobia z domu a prichádzajú do kontaktu s inými.

Máme inú možnosť? Prezradili, kvôli komu treba plošne testovať
TASR

Na sociálnej sieti to v súvislosti s plošným testovaním obyvateľov Slovenska na nový koronavírus uviedol minister školstva Branislav Gröhling.

Šéf rezortu školstva tvrdí, že je to správne riešenie. "Povedzme si, akú máme inú možnosť? Tento plán si už všíma aj zvyšok Európy a myslím si, že sa budú môcť inšpirovať," uviedol minister školstva. Pripomenul, že test bude bezplatný. "Rýchlo a efektívne identifikujeme tých, ktorí by mohli šíriť nákazu. Máme inú možnosť? Nerobiť nič a čakať, kedy sa ľuďom prejavia príznaky, nakazia ďalších a nemocnice to nebudú zvládať," uviedol Gröhling.

"Prosím, aj po testovaní buďme naďalej zodpovední. Dodržiavajme hygienu, odstupy, rúška," povedal minister školstva. Ako dodal, iba vďaka spoločnej zodpovednosti sa budeme vedieť vrátiť k bežnému životu.

Do konca októbra Ozbrojené sily SR pripravia a počas novembra zrealizujú plošné testovanie obyvateľstva v súvislosti s novým koronavírusom. Po nedeľnom zasadnutí vlády to uviedol minister obrany Jaroslav Naď s tým, že pôjde o operačnú misiu s názvom Spoločná zodpovednosť. Uviedol, že plánujú nasadiť všetkých disponibilných vojakov, policajtov a hasičov.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok