Začali trestné stíhanie za útok na verejného činiteľa počas protestu

TA3 TASR
18.10.2020 16:13

Bratislavská polícia začala trestné stíhanie za útok na verejného činiteľa spáchaného počas núdzového stavu. Obvinenie konkrétnej osobe zatiaľ nevzniesli, polícia vo vyšetrovaní pokračuje. Informuje o tom Krajské riaditeľstvo Policajného zboru v Bratislave na sociálnej sieti v súvislosti so zhromaždením ultras fanúšikov pred úradom vlády v sobotu v hlavnom meste.

Na mieste boli v sobotu zranení štyria príslušníci policajného zboru. Tri osoby, ktoré do policajtov hádzali dlažobné kocky, obmedzili na osobnej slobode. Dve z nich boli cudzí štátni príslušníci. "Z dôvodu podozrenia z poškodzovania majetku bola na osobnej slobode obmedzená aj 22-ročná žena," priblížila polícia.

Niektorí ľudia boli na stretnutí agresívni, narušovali verejný poriadok, ohrozovali iných účastníkov a zaútočili aj na príslušníkov PZ, vysvetľuje polícia. Použila preto donucovacie prostriedky na obnovenie verejného poriadku.

Počas zhromaždenia boli vyhotovované audiovizuálne záznamy, ktoré policajti momentálne vyhodnocujú za účelom zadokumentovania protiprávnych konaní. "Po ich analýze bude prebiehať stotožňovanie trestne zodpovedných osôb a príslušné útvary Policajného zboru budú vykonávať úkony smerujúce k vyvodeniu trestno-právnej zodpovednosti u ďalších osôb," uvádzajú. Viac informácií polícia poskytne, keď to situácia umožní.

Ultras fanúšikovia v sobotu protestovali pred Úradom vlády SR. Žiadali odstúpenie premiéra Igora Matoviča, zároveň nesúhlasili ani s opatreniami proti šíreniu nového koronavírusu. Zasiahla proti nim polícia, ktorá použila slzný plyn a vodné delá. Niekoľko osôb bolo zadržaných, zranených bolo viacero osôb.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok