Stovky ľudí protestovali proti opatreniam, polícia použila vodné delo

TA3 TASR SITA
17.10.2020 16:22

Pred úradom vlády protestovali proti aktuálnym protiepidemiologickým opatreniam vlády fanúšikovia ultras a priaznivci kotlebovcov. Žiadali aj odstúpenie premiéra Igora Matoviča. Zišlo sa ich niekoľko stoviek. Zasiahla proti nim polícia.

Počas zhromaždenia protestujúci hádzali za bránu úradu vlády zapálené svetlice. Na adresu premiéra vykrikovali vulgarizmy a kopali do brány. Polícia následne proti fanúšikom vytvorila koridor pred bránou a múrmi úradu. Voči niektorým demonštrantom použila aj slzný plyn.

Policajti v súvislosti so sobotným zhromaždením fanúšikov v hlavnom meste pripravili bezpečnostné opatrenia. S občanmi na zhromaždení komunikujú policajti Antikonfliktného tímu Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Bratislave. Na miesto dorazilo aj špeciálne policajné auto, pomocou ktorého proti demonštrantom policajti použili aj vodné delo.

Záchranári počas protestu ošetrili dve osoby. Išlo o muža a ženu. Informovala o tom hovorkyňa Operačného strediska Záchrannej zdravotnej služby SR Alena Krčová. "Ženu údajne zasiahla letiaca dlažobná kocka do hlavy, muž mal otvorenú tržnú ranu na ruke," priblížila Krčová. Záchranári ich po ošetrení previezli do nemocnice. Počas prevozu boli pri vedomí a v stabilizovanom stave.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok