Brutálny útok odsúdili, vraždu učiteľa vyšetrujú ako terorizmus

TA3 TASR
17.10.2020 07:44

Obeťou útoku nožom na predmestí Paríža bol stredoškolský učiteľ. Tomu neznámy muž na ulici odrezal hlavu. Brutálny prípad polícia vyšetruje ako teroristický čin. Učiteľ totiž nedávno svojim žiakom rozprával o slobode slova a ukázal im karikatúry Mohameda, na čo sa viacero rodičov sťažovalo.

Ďalších päť osôb zadržala francúzska polícia v súvislosti s piatkovým útokom na učiteľa na parížskom predmestí, pri ktorom útočník oddelil obeti hlavu od tela. Informovala o tom v sobotu agentúra AFP s odvolaním sa na zdroj z prostredia francúzskej justície, ktorý si neželal byť menovaný.

Medzi zadržanými sú rodičia dieťaťa, ktoré chodilo do školy, kde obeť útoku pracovala. Polícia už predtým zadržala v súvislosti s týmto prípadom štyri osoby, vrátane jednej maloletej, ktoré boli príbuznými útočníka. Celkovo je tak zadržaných doteraz deväť osôb.

Učiteľ dostal vyhrážky po tom, ako asi pred desiatimi dňami otvoril so svojou triedou diskusiu o karikatúrach islamského proroka Mohameda. Rodič jedného zo študentov podal na učiteľa v tejto súvislosti sťažnosť, no muž podozrivý z útoku na škole dieťa nemal. Prokuratúra prípad vyšetruje ako vraždu spojenú s teroristickou organizáciou. Prezident Emmanuel Macron označil tento čin za "islamistický teroristický útok".

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok