V kancelárii kritika ruskej vlády prebehla razia, zadržali pracovníkov

TA3 TASR
28.1.2018 12:41

Pred nepovolenou demonštráciou zvolanou ruským opozičným politikom Alexejom Navaľným prehľadala polícia jeho moskovskú kanceláriu a zadržala jej pracovníkov. Príslušníci bezpečnostných síl vylomili dvere a vtrhli dovnútra v čase nahrávania videoposolstva, oznámili Navaľnyj a jeho tím v nedeľu na Twitteri. Zverejnili k tomu aj video.

Policajti podľa Navaľného hľadali bombu. "Je to dobrá ilustrácia toho, ako sa polícia v Rusku zmenila," komentoval situáciu. Jeho hovorkyňa dodala, že viacerých spolupracovníkov politika zadržali.

Na popoludnie vyzval Navaľnyj svojich stúpencov na celoštátny "štrajk voličov". Kritik šéfa Kremľa Vladimira Putina chce takto protestovať proti svojmu vylúčeniu z marcových prezidentských volieb, v ktorých nemôže kandidovať pre podmienečný trest, ktorý dostal v kauze Kirovles. Navaľnyj ohlásil kampaň za bojkot volieb.

V Moskve a v Petrohrade úrady neschválili trasy avizovaných mítingov. V niektorých mestách na Sibíri sa už prvé demonštrácie uskutočnili, podľa polície sa na nich zúčastnilo niekoľko desiatok ľudí a prebehli bez incidentov.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok