Kiska poslal Zemanovi telegram, vyzdvihol vzájomné vzťahy

TA3 SITA
27.1.2018 17:27

Prezident Andrej Kiska zaslal blahoprajný telegram Milošovi Zemanovi pri príležitosti jeho znovuzvolenia do funkcie prezidenta Českej republiky.

„Vážený pán prezident, úprimne Vám blahoželám k Vášmu znovuzvoleniu do funkcie prezidenta Českej republiky. Vzťahy medzi našimi krajinami a ich občanmi sú výnimočne blízke. Som presvedčený o tom, že v ich podpore budeme spolu naďalej pokračovať. Osobitne v tomto roku spoločných významných výročí. Pre prosperitu, stabilitu a bezpečnosť našich dvoch krajín je kľúčové členstvo v Európskej únii a Severoatlantickej aliancii a predovšetkým hodnoty, ktoré v rámci nich s našimi partnermi a spojencami vyznávame. Verím, že k ich podpore v našich krajinách, v našom regióne a v Európe budeme spoločne prispievať," píše v liste Kiska a teší sa, že Zemana čoskoro privíta na oficiálnej návšteve Slovenskej republiky, na ktorú ho listom srdečne pozýva. "Želám Vám veľa zdravia, šťastia a úspechov pri výkone Vašej funkcie,“ uzavrel list prezident SR.

V druhom kole prezidentských volieb si svoju funkciu zrejme obháji súčasná hlava štátu Miloš Zeman. Podľa predbežných výsledkov Českého štatistického úradu po zrátaní takmer všetkých hlasov Zeman získal 51,38 percenta hlasov. Jeho konkurent bývalý predseda Akadémie vied Českej republiky Jiří Drahoš má podporu 48,61 percenta voličov. Volebná účasť v druhom kole prezidentských volieb, ktoré sa konali v piatok a sobotu, bola 66,60 percent.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok