Prezradili, ako to napokon bude s hromadnými podujatiami

TA3 TASR SITA
30.9.2020 10:27

Na všetkých hromadných podujatiach bude môcť byť maximálne 50 ľudí. Opatrenie bude platiť pre športové a kultúrne podujatia i omše. Dôvodom je, aby medzi jednotlivými oblasťami nedochádzalo k "škriepkam".

Premiér Igor Matovič priblížil, že ak na športovom podujatí bude športovcov a celý realizačný tím tvoriť skupinu 50 ľudí, tak budú musieť hrať bez divákov. Ak v divadle bude 20 hercov, tak bude môcť byť 30 divákov, a taktiež podľa toho sa počty budú dopĺňať v kostoloch podľa farárov, miništrantov a veriacich. Na všetkých má podľa predsedu vlády platiť "rovnaký meter".

"Zdá sa mi to v súlade so zdravým rozumom, aby sa nerobili žiadne výnimky a aby sa všetci cítili rovnako pred týmito opatreniami. Je to férový postoj ku každému," poznamenal premiér. Dodal, že sa tak nerozlišuje ani medzi tým, či je to hromadné podujatie vonku alebo vo vnútri. 

Premiér dodal, že na posilňovňu sa toto opatrenie nebude vzťahovať, pretože ide o prevádzku a nie hromadné podujatie. Svadobná hostina by taktiež nemala byť chápaná ako hromadné podujatie, no na sobáš by sa opatrenie podľa neho vzťahovať malo.

Igor Matovič: "Zdá sa mi to v súlade so zdravým rozumom, aby sa nerobili žiadne výnimky a aby sa všetci cítili rovnako pred týmito opatreniami. Je to férový postoj ku každému."

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok