Smer neprestáva s mimoriadnymi schôdzami, chce zaviazať ministrov

TA3 SITA
29.9.2020 14:41

Opozičná strana Smer-SD podá ďalší návrh na zvolanie mimoriadnej schôdze parlamentu. Na tlačovej konferencii to povedal predseda strany Robert Fico.

Na mimoriadnej schôdzi chcú formou uznesenia Národnej rady SR zaviazať konkrétnych členov vlády, aby do siedmich dní vystúpili v pléne a odpovedali na otázku, aké kroky plánujú podniknúť vo svojich rezortoch, aby „eliminovali katastrofálne dopady rozhodnutí vlády". Podľa Fica sa budú zaujímať predovšetkým o spôsoby, ako na Slovensku udržať mieru zamestnanosti, vzdelávania a sociálnej súdržnosti.

„Doteraz prijaté opatrenia vlády výrazne poškodia slovenskú ekonomiku a bude to mať pre Slovensko horšie dopady ako počas prvej vlny pandémie koronavírusu. Bude to mať výrazný vplyv na ekonomickú, hospodársku a sociálnu situáciu na Slovensku," uviedol šéf Smeru-SD. V strane preto podľa jeho slov očakávajú, že jednotliví ministri prídu do parlamentu predstaviť svoje plány, ktoré budú môcť opoziční poslanci pripomienkovať.

Ústredný krízový štáb zakázal v pondelok 28. septembra hromadné podujatia. Výnimku majú sobáše, pohreby, krsty a zasadnutia orgánov verejnej moci. Rúška budú povinné v interiéri, ich nosenie pri športových aktivitách v interiéri Ústredný krízový štáb „dôrazne odporúča“. V exteriéri bude od 1. októbra povinné nosiť rúška, ak sú ľudia, ktorí nežijú v spoločnej domácnosti, vzdialení na menej ako dva metre. Pre prevádzky verejného stravovania bude platiť otváracia doba od 6:00 do 22:00.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok