Vírus sa dostal do ošetrovateľského centra. Pribudlo 231 prípadov

TA3 TASR SITA ČTK
29.9.2020 10:04

Na Slovensku pribudlo 231 nových prípadov nákazy a koronavírus má 45. obeť. Opatrenia sa od októbra sprísnia, dotknú sa hromadných podujatí, nosenia rúšok i prevádzok verejného stravovania. Slovensko sa zároveň bude snažiť zvýšiť počet testov. Udalosti okolo koronavírusu sme s vami opäť sledovali online.

Vírus sa dostal do ošetrovateľského centra. Pribudlo 231 prípadov
SITA/AP (ilustračná fotografia)

Online článok ku koronavírusu sme ukončili. Viac informácií sa dozviete aj v našej špecializovanej sekcii.

0:30 Štruktúra rozhodovacích orgánov je podľa ministra vnútra Romana Mikulca v súčasnosti vhodná, zvažuje sa však aj opätovné zriadenie permanentného krízového štábu. Prezidentka SR Zuzana Čaputová o tom informovala na sociálnej sieti po stretnutí s Mikulcom, na ktorom hovorili o aktuálnej epidemiologickej situácii. Zhodli sa tiež na potrebe zvýšenia počtu testov na COVID-19. Témou ich diskusie bol aj výber nového policajného prezidenta či problém škodlivých PCB látok na Zemplíne a gudrónových jám pri obci Predajná.

0:05 Od štvrtka budú reštaurácie, kaviarne či bistrá otvorené len do 22-hej hodiny večer. Ich majitelia už ale teraz v niektorých prípadoch hlásia až 90 percentné straty. Hrozí preto, že pre opätovné sprísnenie opatrení mnohí podnikatelia túto situáciu nezvládnu.

23:40 Udržať ekonomiku a zachovať otvorené školy. To je priorita nemeckej kancelárky Angely Merkelovej, ktorá to vyhlásila na videokonferencii s predstaviteľmi 16 spolkových krajín. Hranice Bavorska a Česka ostávajú otvorené.

23:15 Účastníci najvyšších slovenských volejbalových súťaží nesúhlasia s opatreniami Ústredného krízového štábu, ktorý navrhol zákaz usporiadania športových podujatí. Extraligové kluby mužov a žien chápu vážnosť situácie so šírením nového koronavírusu, rešpektujú hygienické nariadenia a sú ochotné hrať nejaký čas aj bez divákov, ale úplné zastavenie súťaží považujú za likvidačné.

Od 1. októbra sa nebudú môcť konať na Slovensku žiadne hromadné podujatia vrátane športových. Výnimku dostanú akcie, pri ktorých organizátor dokáže zabezpečiť negatívne testy na koronavírus všetkých účastníkov nie staršie ako 12 hodín.

22:50 Pozrite si prehľad najdôležitejších udalostí dňa.

22:25 Bývalý ukrajinský prezident Petro Porošenko sa nakazil novým druhom koronavírusu. Na Facebooku to uviedol samotný exprezident. "Preto sa od dnešného dňa liečim doma. Dúfam v skoré uzdravenie a vyzývam všetkých Ukrajincov, aby si na seba dávali pozor," napísal exprezident.

22:00 Potom ako krízový štáb zrušil hromadné športové podujatia, sú športové zväzy opäť znepokojené. Súťaže sa po takzvanej prvej vlne ako tak rozbehli, no po novom majú mať aktéri pred športovým zápasom negatívny koronatest, ktorý nemôže byť starší ako 12 hodín.

21:35 Pozrite si našu pravidelnú reláciu, v Téme dňa sme sa s našimi hosťami porozprávali o opatreniach z pohľadu cirkvi, potratoch a odoberaní VŠ titulov.

21:10 V Česku bude zrejme od pondelka platiť núdzový stav. Oznámil to minister zdravotníctva Roman Prymula, ktorý sa tento návrh pokúsi presadiť zajtra na rokovaní vlády.

20:45 Ide o bežné preventívne laboratórne vyšetrenia. Tie sú vzhľadom na zlú epidemiologickú situáciu čoraz nedostupnejšie.

20:20 Počas utorka pribudlo do večera v Česku ďalších 910 potvrdených prípadov ochorenia COVID-19, celkovo ich tam zaznamenali 66.788. Počet obetí spomedzi nakazených stúpol o 17 na 635, čo je jedno z najvyšších denných čísel. V utorok po 18.00 h o tom informovalo české ministerstvo zdravotníctva, na ktoré sa odvolal portál Novinky.cz.

Aktuálne s nákazou bojuje 33.460 ľudí. V nemocniciach je hospitalizovaných 825 nakazených koronavírusom. Počas pondelka pribudlo v Česku až 1287 potvrdených prípadov infekcie.

Nárast v počte ochorení COVID-19 sa začal v Prahe znovu zrýchľovať. V utorok k 18.00 h SELČ pribudlo za 24 hodín 406 nakazených, v pondelok ich bolo 238.

19:50 Britský premiér Boris Johnson povedal, že sa momentálne cíti oveľa fyzicky zdatnejší než predtým, ako sa v apríli nakazil koronavírusom. Lepšie sa podľa vlastných slov cíti najmä vďaka tomu, že sa mu podarilo schudnúť. "Som fyzicky zdatnejší ako predtým, hoci vás to môže popudiť," odpovedal Johnson na otázku novinára, ktorého zaujímalo, či sa po chorobe už úplne zotavil.

19:25 Aktuálne by museli mať aktéri akéhokoľvek športového zápasu koronatest nie starší ako 12 hodín.

19:00 Ich riaditelia ale môžu v niektorých prípadoch určiť výnimky.

18:30 Z preventívnych dôvodov pred šírením koronavírusu uzavreli špeciálnu triedu v materskej škole na Tyršovej ulici a tiež štyri triedy Základnej školy Dargovských hrdinov v Humennom. Informovala o tom samospráva na svojej internetovej stránke.

Až do odvolania má byť v domácej karanténe desať detí, štyri učiteľky a dve upratovačky MŠ. "Ostatná časť MŠ Tyršova je v prevádzke," uvádza mesto s tým, že všetky objekty zariadenia sa popoludní dezinfikovali.

18:00 Bratislavské Staré Mesto prijme od ministerstva financií návratnú finančnú výpomoc vo výške 409.016 eur. Rozhodli o tom miestni poslanci. Zo strany štátu ide o finančnú kompenzáciu výpadkov príjmov samospráv v dôsledku pandémie nového koronavírusu, keďže sa celoštátne znížil výber dane z príjmov fyzických osôb, ktorá plynie do rozpočtu miest a obcí.

17:30 Prešovský samosprávny kraj vo svojich zariadeniach sociálnych služieb zatiaľ nezavádza sprísnené režimy nad rámec už prijatých opatrení hlavného hygienika a rezortného ministerstva. Situácia v 25-tich župných zariadeniach je podľa hovorkyne PSK Daši Jeleňovej nateraz pokojná.

Úrad ale odporúča štatutárom byť v maximálnej pohotovosti a promptne reagovať na aktuálnu situáciu a miestne podmienky, v rámci ktorých môžu pristúpiť k prijatiu prísnejších opatrení.

17:01 Nové, sprísnené opatrenia sú ďalším úderom pre ekonomiku. Zasiahnu predovšetkým organizácie a firmy pôsobiace v oblasti kultúry a športu. Zástupcovia podnikateľov vyzývajú vládu, aby urýchlene prijala nové formy pomoci.

16:47 Zhruba šesťtisíc zamestnancov Letiska Viedeň bude pokračovať v režime kurzarbeit do 31. januára 2021. Program, v rámci ktorého zamestnanci pracujú na skrátené úväzky a poberajú príspevky ku mzdám, chcelo letisko pôvodne ukončiť k 1. októbru.

16:33 Britský premiér Boris Johnson v utorok povedal, že sa momentálne cíti oveľa fyzicky zdatnejší než predtým, ako sa v apríli nakazil novým druhom koronavírusu. Lepšie sa podľa vlastných slov cíti najmä vďaka tomu, že sa mu podarilo schudnúť. Informovala o tom agentúra Reuters.

16:23 Študenti moskovských škôl budú mať od pondelka predĺžené prázdniny. Dôvod je rastúci počet osôb nakazených novým druhom koronavírusu. V utorok to oznámil starosta ruskej metropoly Sergej Sobianin.

16:20 Zimný semester akademického roka 2020/2021 na Technickej univerzite vo Zvolene je v súčasnosti stále v prezenčnej forme. Potvrdila to Tatiana Slivková, ktorá zastrešuje komunikáciu univerzity s médiami. „Keďže na škole nie je ani jeden pozitívny prípad, bude sa čakať na ďalšie rokovanie vlády,“ dodala.

16:11 Univerzita sv. Cyrila a Metoda v Trnave pokračuje zatiaľ vo výučbe štandardným spôsobom na všetkých fakultách - okrem fakulty masmediálnej komunikácie. Materiálovotechnologická fakulta Slovenskej technickej univerzity so sídlom v Trnave koná podľa dekana Miloša Čambála v intenciách rozhodnutí vedenia STU a prechádza na online výučbu.

Trnavská univerzita vyučuje kombinovanou metódou, podľa rektora Reného Bílika sa pripravuje aj na možnú zmenu súčasnej kombinovanej formy na dištančnú.

16:07 Francúzsko zaznamenalo rekordné počty nových prípadov nakazených. Situácia je vo viacerých nemocniciach kritická. Ministerstvo zdravotníctva varuje, že medzi nakazenými je aj mnoho starším pacientov, ktorí patria do najviac rizikových skupín. Viac nám o situácii v krajine povie naša spolupracovníčka z Paríža, Alena Vrbovská.

15:55 V Česku bude zrejme od pondelka platiť núdzový stav. Oznámil to minister zdravotníctva Roman Prymula, ktorý sa tento návrh pokúsi presadiť zajtra na rokovaní vlády. Vyhlásenie núdzového stavu je podľa Prymulu nevyhnutné, aby sa podarilo spomaliť šírenie epidémie koronavírusu v krajine.

15:40 Dynamika epidémie v Maďarsku sa vyvíja priaznivo - denný prírastok nakazených sa spomaľuje a preto už nie je potrebné ďalej sprísňovať existujúce opatrenia. Po rokovaní operačného štábu to povedala v Budapešti šéfka Úradu štátnej zdravotnej služby Cecília Müllerová.

15:32 Úrad verejného zdravotníctva vydal presnejšie usmernenia k noseniu ochrany tváre. Sprísnenie v tejto oblasti avizoval premiér Igor Matovič po rokovaní Ústredného krízového štábu. Dôvodom je veľmi zlá pandemická situácia na Slovensku. Pozrite si, čo sa mení.

15:11 Koaličná strana SaS preferuje prípadné vyhlásenie núdzového stavu len pre zdravotníctvo. Vyplýva to z vyjadrenia strany, ktoré poskytol jej hovorca Ondrej Šprlák. Prípadnú podporu vyhlásenia núdzového stavu vo všetkých segmentoch ešte zváži.

14:55 V Ošetrovateľskom centre na Lipovej ulici v Humennom sa nový koronavírus potvrdil u 31 klientov a 23 zamestnancov. Ako uviedla riaditeľka pre odborné, ošetrovateľské a sociálne činnosti súkromného zariadenia Zuzana Fabiánová, priebeh ochorenia je u všetkých pozitívne testovaných mierny.

"Deň po preventívnom testovaní pacientky pred prepustením do iného zariadenia nám bol oznámený pozitívny výsledok COVID-19," priblížila s tým, že zariadenie následne, po konzultácii s regionálnymi hygienikmi, okrem sprísnenia preventívnych opatrení otestovalo všetkých klientov i zamestnancov.

14:47 Herec Milan Kňažko bol pozitívne testovaný na Covid-19. Informoval o tom vo svojom profile na sociálnej sieti s tým, že jeho zdravotný stav sa zhoršil a momentálne je v nemocnici. Apeluje tak na ľudí, aby nezľahčovali situáciu a rešpektovali nariadenia vlády a zdravotníkov.

14:44 SND pre zákaz hromadných podujatí pozastavuje predaj vstupeniek na nasledujúce obdobie.

14:40 Výletná loď Mein Schiff 6 - kotviaca aktuálne v Grécku - bude môcť pokračovať v plavbe po tom, ako opätovné testovanie vylúčilo nákazu koronavírusom u 12 členov posádky.

14:32 Nemocnica Poprad v súvislosti s aktuálnou protiepidemickou situáciou zriadila špeciálne oddelenie pre pacientov s Covid-19, ktoré sa nachádza v samostatnom geriatrickom pavilóne. Nemocnica aktuálne eviduje 16 zamestnancov, ktorí sú nakazení novým koronavírusom.

14:18 Aj Ekonomická univerzita v Bratislave prejde od 5. októbra z prezenčnej výučby na online vzdelávanie, rozhodol o tom v utorok krízový štáb univerzity. Potvrdil to vedúci Centra komunikácie a vzťahov s verejnosťou Ekonomickej univerzity v Bratislave Miroslav Horňák.

14:05 Nemecký priemyselný konglomerát Thyssenkrupp v utorok oznámil, že zruší 800 pracovných miest v divízii, ktorá vyrába komponenty pre automobilový priemysel. Situácia na trhu s automobilmi je totiž naďalej mimoriadne zložitá. "Neočakávame, že sa čísla o produkcii v automobilovom priemysle vrátia na predkrízové úrovne najmenej dva až tri roky," uviedol Ingo Steinkrüger, šéf divízie Thyssenkrupp System Engineering.

14:02 Nové sprísnenie opatrení v súvislosti so šírením koronavírusu opäť zasiahne športovú obec. K obmedzeniam v tejto oblasti, ktoré začnú platiť už vo štvrtok sa vyjadrili aj poslanci Dušan Galis a Radovan Sloboda.

13:52 Nemecký verejný dlh v dôsledku pandémie nestúpne až na takú vysokú úroveň, na akú sa dostal pred desaťročím počas finančnej krízy. Povedal to nemecký minister financií Olaf Scholz pri predstavovaní návrhu rozpočtu pre rok 2021. Návrh ráta s tým, že vláda si druhý rok v rade bude výrazne požičiavať, keďže Nemecko pracuje na obmedzení ekonomického vplyvu protipandemických opatrení.

13:47 Pozitívny test na koronavírus má 12 členov posádky výletnej lode, ktorá ako vôbec prvá svojho druhu zakotvila po tzv. lockdowne v Grécku. Loď Mein Schiff 6 s 922 pasažiermi na palube, plaviaca sa pod maltskou vlajkou a prevádzkovaná nemeckou cestovnou kanceláriou TUI, aktuálne kotví pri ostrove Milos v Egejskom mori.

13:27 Pre občanov krajín Vyšehradskej štvorky zostávajú v platnosti miernejšie pravidlá zákazu vstupu cudzincov na územie Maďarska, ktorého predĺženie po 1. októbri oznámil maďarský minister zahraničných vecí Péter Szijjártó.

13:20 V Rakúsku pribudlo za uplynulých 24 hodín 609 nových prípadov nákazy novým druhom koronavírusu, čo je mierny nárast v porovnaní s 556 nakazenými z pondelka. Viac ako polovicu z nakazených (308) opäť zaznamenali v spolkovej krajine Viedeň. Počet úmrtí sa zvýšil o šesť na 796.

13:08 Polícia v uplynulom období poprela dva hoaxy o testovaní na Covid-19 a o nosení rúšok. Polícia o tom informuje na sociálnej sieti. Dezinformácie šírené v súvislosti s koronavírusom sú podľa polície nebezpečný nástroj, ktorý má potenciál „negatívne až fatálne“ ovplyvniť životy ľudí. Na vyvracaní zdravotníckych hoaxov spolupracuje aj s ministerstvom zdravotníctva.

12:44 Pandémia sa stala druhou najhoršou od čias španielskej chrípky. Vyplýva to z najnovších údajov, podľa ktorých štáty po celom svete zaznamenali už viac ako milión úmrtí pacientov s ochorením Covid-19. Viaceré krajiny v týchto týždňoch preto opäť sprísňujú protiepidemiologické opatrenia.

12:26 Tri nemocnice v zriaďovateľskej pôsobnosti Trenčianskeho samosprávneho kraja sa uchádzajú prostredníctvom Integrovaného regionálneho operačného programu o príspevky na zmiernenie dopadov pandémie ochorenia Covid-19 v celkovej výške viac ako 2,5 milióna eur. Rozhodli o tom na pondelkovom zasadnutí poslanci Zastupiteľstva TSK.

12:05 Belgická metropola Brusel v snahe spomaliť šírenie nákazy koronavírusom na dobu neurčitú zakázala prostitúciu. Miestne úrady zároveň uzavreli tri hotely, ktoré sprostredkovávajú takéto služby, pretože sa v nich pravidelne porušovali pravidlá fyzického odstupu medzi návštevníkmi, povedala pre AP hovorkyňa mesta Wafaa Hammichová.

11:52 V Poľsku pribudlo od pondelka 1326 nových prípadov nákazy koronavírusom. Celkový počet nakazených sa tak zvýšil na 89.962. Oznámilo to ministerstvo zdravotníctva. Na chorobu Covid-19 zomrelo ďalších 36 ľudí, čím celkový počet obetí v krajine vzrástol na 2483.

11:41 Ako prebieha testovanie? Ministerstvo zdravotníctva píše, že moderátor Sajfa si testovanie vyskúšal už viackrát. "Spolu s infektológom Petrom Sabakom z bratislavských Kramárov vám okrem iného vysvetlia, kedy by ste mali ísť na testy a čo presne sa deje pri odbere vzorky."

11:10 V Maďarsku pribudlo v pondelok 851 osôb nakazených novým druhom koronavírusu a osem úmrtí súvisiacich s ochorením COVID-19. Informoval o tom v utorok vládny server koronavirus.gov.hu. Počet potvrdených prípadov infekcie stúpol na 25.567. Počet obetí ochorenia dosiahol 757. Z nákazy sa vyliečilo 5173 osôb.

11:03 Správa štátnych hmotných rezerv SR nakúpi skríningové testy na diagnostiku ochorenia Covid-19. K bezodkladnému nákupu 500.000 testov ju zaviazala vláda uznesením na svojom uplynulom zasadnutí na základe požiadavky rezortu zdravotníctva.

11:02 Poľnohospodári a potravinári združení v Slovenskej poľnohospodárskej a potravinárskej komore sú znepokojení z vývoja situácie v agropotravinárskom sektore. Listom sa preto obrátili na premiéra Igora Matoviča, aby nepriaznivý stav urýchlene riešil. Súčasné vedenie agrorezortu totiž podľa SPPK nevie priniesť relevantné a konkrétne riešenia.

10:55 Slovenská ekonomika by sa mala ku koncu tohto roka prepadnúť v stálych cenách o 7 %. Vyplýva to zo septembrovej makroekonomickej predikcie vybraných bánk, ktorú zverejnila Národná banka Slovenska. Analytici sú však optimistickí, čo sa týka budúceho roka, keď už očakávajú rast HDP.

10:50 Nariadiť kňazom, aby sa prestali verejne sláviť sväté omše, môžu len biskupi. Takú vec štát nemôže urobiť bez ich súhlasu. V reakcii na avizovaný zákaz športových, kultúrnych či firemných podujatí vrátané omší to uviedol hovorca Konferencie biskupov Slovenska Martin Kramara.

10:30 Študenti, ktorí bývajú na internátoch Univerzity Komenského a Slovenskej technickej univerzite v Bratislave, si môžu od utorka do 5. októbra naplánovať dobrovoľný odchod z ubytovacieho zariadenia. V prípade, že na nich ostanú aj po tomto termíne, je možné, že nastane jeden z troch scenárov a internáty budú zatvorené. Informuje o tom Internát Mlyny na sociálnej sieti.

10:13 Máme 187 hospitalizovaných pacientov s potvrdeným ochorením Covid-19. Na JIS je 16 ľudí, 18 sú na umelej pľúcnej ventilácii.

10:10 Pozitívny výsledok testov mali ľudia vyšetrení v okresoch: Trnava (42), Humenné (16), Námestovo (16),Tvrdošín (16), Bratislava (13), Skalica (13), Prešov (12), Nitra (9), Pezinok (9), Nové Zámky (8), Sabinov (6), Senica (6), Sobrance (6), Trenčín (6) a Košice (5). Štyri prípady boli v okresoch Malacky, Michalovce, Poprad a Svidník, po tri prípady v okresoch Bardejov, Galanta, Komárno, Piešťany a Senec.

Dva prípady boli v okresoch Hlohovec, Košice a okolie, Snina a Trebišov, jeden prípad zaznamenali Bánovce nad Bebravou, Kežmarok, Levice, Martin, Medzilaborce, Stará Ľubovňa, Topoľčany, Vranov nad Topľou a Žilina.

10:06 Vyliečilo sa ďalších 116 pacientov, celkovo ich počet stúpol na 4329.

10:04 Zosnulý je 70-ročný pacient, zomrel 23. septembra v nemocnici s poliklinikou v Galante, spresnilo ministerstvo zdravotníctva.

10:00 Na Slovensku pribudlo 231 nových prípadov nákazy. Celkovo evidujeme 9574 pozitívne testovaných na nový koronavírus. Počas uplynulého dňa urobili spolu 2561 testov.

Pribudlo ďalšie úmrtie, počet obetí koronavírusu stúpol na 45. Informovalo o tom na svojej stránke Národné centrum zdravotníckych informácií.

9:36 Milión úmrtí v dôsledku pandémie nového koronavírusu je "bolestivým míľnikom", k dosiahnutiu ktorého prispela živelnosť tejto choroby. Vo vyhlásení zverejnenom v utorok to podľa agentúry AP povedal generálny tajomník OSN António Guterres. Podľa bilancie agentúry AFP a údajov z Univerzity Johnsa Hopkinsa už na celom svete zomrelo v dôsledku ochorenia COVID-19 viac ako milión ľudí.

9:10 Na Ukrajine pribudlo za posledných 24 hodín 3627 potvrdených prípadov nákazy koronavírusom. Vyplýva to z údajov zverejnených v utorok Systémom monitorovania epidémie ukrajinskej Rady národnej bezpečnosti a obrany.

8:47 Nemocnice v Banskobystrickom kraji postupne prijímajú opatrenia v súvislosti s aktuálnou epidemiologickou situáciou. Ód dnešného dňa až do odvolania zakázala návštevy pacientov na lôžkových oddeleniach Nemocnica s poliklinikou Brezno. Dôvodom je nepriaznivá situácia v regióne okresu Brezno a snaha o zamedzenie šírenia ochorenia COVID-19.

8:00 V Brazílii za posledných 24 hodín pribudlo 13.155 nových prípadov nákazy, 317 ľudí s ochorením covid-19 zomrelo. Mexiko za posledný deň zaznamenalo 3400 nakazených a 173 úmrtí. Informovala o tom agentúra Reuters s odvolaním sa na ministerstvo zdravotníctva dotknutých krajín.

6:50 V Českej republike pribudlo v pondelok 1287 prípadov nákazy novým druhom koronavírusu. Ich celkový počet tak stúpol na 65.883, vyplýva to z údajov zverejnených v utorok ráno na webe ministerstva zdravotníctva. V dôsledku nákazy doteraz zomrelo 618 ľudí, uzdravilo sa 31.779 osôb. Počet aktívnych prípadov dosiahol 33.466. Aktuálne je hospitalizovaných 820 osôb a vykonalo sa ďalších 10.377 testov (údaje platné k pondelňajšej 18.10 h).

6:45 Český minister zdravotníctva Roman Prymula navrhne zavedenie núdzového stavu, a to zrejme už na najbližšom zasadaní českej vlády. "Urobiť to určite musíme. Bez toho veľká šanca nie je. Myslím si, že to bude na prvom zasadaní vlády," povedal Prymula. Český premiér Andrej Babiš vo vysielaní stanice TV Nova v pondelok večer oznámil, že vláda sa mimoriadne zíde už v stredu. Riešiť sa podľa neho bude práve vyhlásenie núdzového stavu.

6:40 Na Slovensku by sa opäť mal vyhlásiť núdzový stav. Dôvodom je pandémia nového koronavírusu. Počas rokovania Ústredného krízového štábu to avizoval premiér Igor Matovič. Tento krok musí ešte v stredu 30. 9. odobriť vláda.

6:30 Slovensko sa bude snažiť zvýšiť testovanie na ochorenie COVID-19. Deklaroval to počas zasadnutia krízového štábu hlavný hygienik Ján Mikas. Slovensko zatiaľ nebolo v situácii, že by nebolo schopné otestovať už odobraté vzorky, povedal premiér Igor Matovič.

6:20 Premiér Igor Matovič a hlavný hygienik Ján Mikas informovali o sprísnení opatrení, ktoré sú výsledkom rokovania Ústredného krízového štábu. Prísnejšie opatrenia sa dotknú nosenia rúšok aj prevádzok verejného stravovania. Vláda bude rozhodovať aj o núdzovom stave.

6:00 Udalosti okolo nákazy koronavírusom sme sledovali aj včera, pozrite si súhrn.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok