Putin chce užšie vzťahy s USA bez zásahov do volieb, navrhol pakt

TA3 SITA
25.9.2020 15:18

Ruský prezident Vladimir Putin vyzval na uzavretie globálneho paktu a užšie vzťahy so Spojenými štátmi americkými v oblasti informačných a komunikačných technológií a taktiež vzájomné nezasahovanie do volieb.

Putin chce užšie vzťahy s USA bez zásahov do volieb, navrhol pakt
SITA/AP

Vo vyhlásení Kremľa vyzval, aby si krajiny vymenili záruky v otázkach vzájomného nezasahovania do vnútorných záležitostí vrátane volieb a využitia informačných a komunikačných technológií. Taktiež sa vyslovil za obnovenie väzieb v tomto sektore.

Západné krajiny už roky obviňujú Rusko z používania hackerov a internetových trollov na ovplyvňovanie volebných výsledkov. Predstavitelia amerických spravodajských služieb uviedli, že rovnako ako v roku 2016, Rusko opäť manipuluje sociálnymi médiami v prospech Donalda Trumpa pred novembrovými prezidentskými voľbami v USA. Kremeľ to poprel a namiesto toho obvinil západných lídrov z vedenia dezinformačnej kampane proti Rusku.

Západné krajiny už roky obviňujú Rusko z používania hackerov a internetových trollov na ovplyvňovanie volebných výsledkov.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok