V Devínskej Novej Vsi otvorili múzeum colníctva a finančnej správy

TA3 TASR
26.1.2018 16:07

Múzeum colníctva a finančnej správy otvoril v bratislavskej mestskej časti Devínska Nová Ves prezident finančnej správy František Imrecze. Uviedol, že múzeum je v historickej budove v blízkosti hraníc s Rakúskom, ktorá bola pred 300 rokmi mýtnicou, vyclievali tam palivové drevo.

"Múzeum bude otvorené v utorok a vo štvrtok a želám mu veľa návštevníkov," povedal Imrecze s tým, že na otvorení boli prítomní hostia z Českej republiky, Maďarska a Veľkej Británie. Múzeum bolo predtým v mýtnom domčeku pri Starom moste a neskôr v sídle finančnej správy v Bratislave, dodal.

Múzeum vystavuje uniformy, fotografie, dokumenty, zbrane či pohraničné kamene, uviedla Petra Klečková, ktorá pracuje pre finančnú správu a má na starosti archivovanie a exponáty. Expozícia podľa nej zachytáva obdobie od Rakúsko-Uhorska až po súčasnú Slovenskú republiku a život jej príslušníkov. "Výstava sa bude ešte vyvíjať, sústredili sme sa na najstaršie obdobie finančnej stráže a colníctva v Československej republike a vojnovom Slovenskom štáte," uzavrela.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok