Definitívny koniec leta? Po slnečných dňoch príde zmena

TA3 TASR
24.9.2020 08:52

Doterajšie teplotne nadpriemerné počasie sa počas niekoľkých dní zmení, teploty budú, naopak, výrazne podpriemerné. Informuje o tom Slovenský hydrometeorologický ústav na sociálnej sieti. Upozorňuje aj na výdatné zrážky v nasledujúcich dňoch.

Definitívny koniec leta? Po slnečných dňoch príde zmena
TASR/František Iván

K výraznému ochladeniu príde podľa meteorológov počas nadchádzajúceho víkendu. "Zatiaľ čo v piatok predpokladáme denné maximá od 17 do 24 stupňov Celzia, v nedeľu už len v rozpätí 10 až 16 stupňov, čo v kombinácii so silnejším, prevažne severozápadným vetrom, zníži aj pocitovú teplotu," spresnili meteorológovia. Silný vietor, i s parametrami víchrice, očakávajú aj na horách.

"Zrážky sa už v piatok od západu rozšíria na väčšinu územia SR a budú sa vyskytovať aj počas víkendových dní v tzv. vlnách, čo je typické pre studený anafront," uviedli meteorológovia. "Najskôr sa zrážky budú vyskytovať aj vo forme búrok, no neskôr najmä vo forme trvalého dažďa," dodali. Podľa predpovedného modelu by od piatka do pondelka malo spadnúť zväčša 30 až 70 mm, no v niektorých oblastiach to môže byť ojedinele až okolo 100 mm zrážok.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok