PR správa

Londýnsky projekt MiddleCapu bude riadiť umelá inteligencia

PR
23.9.2020 14:47

Technologické riešenie pre kancelársku budovu Southworks prinesie holandský bGrid.

Londýnsky projekt MiddleCapu bude riadiť umelá inteligencia
PR

MiddleCap Group, stredoeurópska investičná skupina získala pre svoj debutový londýnsky  projekt nového partnera. Holandská spoločnosť bGrid vyvíja najmodernejšie technologické riešenia pre budovy v segmente komerčných nehnuteľností. Tieto riešenia sa MiddleCap rozhodol implementovať do budovy Southworks na londýnskej Rushworth Street s viac ako 6500 metrami štvorcovými prenajímateľnej plochy.

Holandský bGrid vstupom do projektu Southworks tak po úspechoch v Európe a USA získava svoj prvý projekt vo Veľkej Británii.

Platforma bGrid tvorí sieť IoT (Internet of Things) senzorov rozmiestnených v rámci celej budovy, ktoré sú integrované s riadiacim systémom, systémami chladenia, vykurovania a osvetlenia. bGrid zároveň analyzuje parametre ako obsadenosť miestností, koncentráciu ľudí, či hladiny hluku v miestnostiach. Tieto dáta prinášajú budúcim nájomcom ďalšie informácie o prevádzke budovy a jej efektivite.

Budúci nájomcovia Southworks budú ťažiť z priestoru, ktorý vníma ľudí, ich polohu, preferencie a vďaka týmto informáciám dokáže udržiavať zdravé a bezpečné prostredie a bGrid prinesie výhody aj pre zamestnancov a to prostredníctvom integrovanej aplikácii, ktorá  ich komfort a bezpečnosť radí na prvé miesto.

Okrem vytvorenia optimálneho pracovného prostredia aplikácia prispeje aj k efektívnejšej komunikácii medzi kolegami, správcom budovy a nájomníkmi.

V období pretrvávajúcej svetovej pandémie COVID 19, riešenie bGrid umožní udržanie bezpečnosti v kancelárii pomocou merania kvality ovzdušia v budove a riadeného dodržiavania sociálneho odstupu prostredníctvom monitorovania pohybu ľudí. Systém inteligentnej budovy od bGrid ponúka nadčasové flexibilné riešenie zmien a inovácie. Nájomcovia ich dokážu integrovať do vybavenia kancelárie prostredníctvom pridania rôznych technologických vylepšení, ktoré budú zodpovedať aktuálnej situácii a požiadavkám nájomcov aj v budúcnosti.

lond2_c0a80301-42c1-6277.jpg

Technologické riešenia bGrid aktuálne využíva viac ako 30 kancelárskych budov vrátane niekoľkých prestížnych projektov ako je The Edge v Amsterdame, ktorá je v odborných kruhoch považovaná za najinteligentnejšiu a najzelenšiu budovu na svete. Spoločnosť aktuálne pôsobí na medzinárodných trhoch ako sú napríklad Nemecko, Francúzsko, Belgicko, Holandsko, Taliansko, Švajčiarsko a USA.

Tomáš Jurdák, Head of Real Estate & Real Estate Partner MiddleCap Group, k partnerstvu s bGrid hovorí:

„Zdravé pracovné prostredie nebolo nikdy tak dôležité ako dnes. Naše partnerstvo s bGrid využije najrozvinutejšie formy umelej inteligencie vo forme smart technológií s jediným cieľom a to podporiť zamestnávateľov a zamestnancov pri bezpečnom návrate do práce. Jednoznačnou odpoveďou na kanceláriu budúcnosti sú podľa nás smart riešenia. Sme preto nesmierne hrdí na to, že môžeme priniesť najnovšie smarttech inovácie na londýnsky trh.“

MiddleCap Group zrealizovala akvizíciu Southworks v roku 2018. Autorom architektonického návrhu je štúdio SPPARC Architects. Výslednú podobu sa im podarilo dosiahnuť spojením niekoľkých vysokokvalitných dizajnových a funkčných detailov, kam nesporne patrí napríklad hlavný vchod vytvorený z talianskych unikátnych ručne vyrábaných sklenených tehál.

Karl van Ginderdeuren, bGrid, CCO, na margo spolupráce s MiddleCap povedal:

“Vstup na britský trh prostredníctvo spolupráce s MiddleCap na ich prvom londýnskom projekte je pre nás veľkým krokom a údalosťou. Southworks pre nás predstavuje ukážkovú kancelársku budovu a umožní príchod novej éry v podobe smart kancelárskych priestorov s integrovanou umelou inteligenciou, ktorá bude dbať na blaho nájomcov a zamestnancov.”

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok