Zvolajte kongres, žiadajú po zásahu NAKA v hokejovom zväze

TA3 SITA
23.9.2020 10:37

V súvislosti so zásahom príslušníkov Národnej kriminálnej agentúry v priestoroch Slovenského zväzu ľadového hokeja vyjadrili členovia Asociácie profesionálnych hokejových klubov znepokojenie. Zväz vyzvali na bezodkladné zvolanie kongresu, na ktorom by jeho vedenie vysvetlilo situáciu.

Zvolajte kongres, žiadajú po zásahu NAKA v hokejovom zväze
SITA/Diana Černáková

Je potrebné bezodkladne konať

"Kluby združené v APHK citlivo vnímajú informácie o tomto zásahu. Profesionálne hokejové kluby sú síce súčasťou SZĽH a v zmysle stanov zverili riadiace kompetencie do rúk štatutárnych zástupcov SZĽH v riadnych voľbách, avšak všetky vykonané procesné úkony pri zásahu NAKA sa ich žiadnym spôsobom nedotýkajú. Chceme na tento fakt poukázať aj v kontexte súčasných rokovaní o finančných kompenzáciách v športe, keďže verejnosť často nevníma rozdiely medzi agendami SZĽH a profesionálnych hokejových klubov združených v APHK," uvádza sa vo vyhlásení APHK.

"Vo svetle všetkých týchto udalosti musí poskytnúť SZĽH plnú súčinnosť orgánom činným v trestnom konaní. Vyzývame výkonný výbor a štatutárnych zástupcov SZĽH, aby sa postavili problému čelom, bezodkladne začali konať a zvolali rokovanie kongresu SZĽH v čo najkratšom čase. Zástupcovia klubov na ňom budú žiadať vysvetlenia od štatutárnych zástupcov k celej kauze,“ pokračuje vyhlásenie APHK.

Hokejky za 2 a pol milióna

Zásah NAKA v sídle hokejového zväzu mal súvisieť s verejným obstarávaním hokejok pre mládež z jesene 2019 v hodnote takmer 2 a pol milióna eur. Polícia mala zadržiavať rôzne dokumenty a žiadnu osobu.

"Potvrdzujeme, že Národná kriminálna agentúra dnes vykonala procesné úkony na Slovenskom zväze ľadového hokeja. SZĽH je a bude vyšetrovateľom z Banskej Bystrice súčinný vo všetkých smeroch. Všetky vyžiadané dokumenty sme im vydali, niekoľko ľudí už bolo aj vypovedať, medzi nimi aj ekonomický riaditeľ. Zväz má nové vedenie, ktoré je transparentné a otvorené akýmkoľvek kontrolám, ktoré pomôžu očistiť slovenský hokej od individuálnych zlyhaní z minulosti. Vedenie SZĽH už v tomto smere vykonalo niekoľko personálnych zmien a na základe výsledkov vyšetrovania je pripravené v nich pokračovať,“ uviedol zväz vo svojom stanovisku, ktoré agentúre SITA poskytol Peter Jánošík ako Media a PR manager SZĽH.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok