Záchranka v krajskom meste má problém, operátori sa nakazili

TA3 TASR
22.9.2020 13:51

Fungovanie Krajského operačného strediska Záchrannej zdravotnej služby v Trnave museli od pondelka až do odvolania prerušiť. Na Covid-19 tam totiž pozitívne testovali viacerých operátorov tiesňovej linky 155.

Zamestnancom boli nariadené opatrenia podľa Usmernenia hlavného hygienika SR v súvislosti s ochorením Covid-19 a v súlade s opatreniami Regionálneho úradu verejného zdravotníctva. Príjem tiesňového volania na linke 155 je zabezpečený primárne prostredníctvom KOS ZZS Bratislava a sekundárne ďalšími šiestimi KOS na území SR. „Z dôvodu zabezpečenia nepretržitosti príjmu tiesňového volania Operačné stredisko záchrannej zdravotnej služby SR od pondelka posilnilo personálne kapacity v pracovných zmenách na všetkých KOS ZZS, prioritne KOS ZZS Bratislava,“ uviedla Krčová.

V Trnavskom kraji je vďaka prijatým opatreniam zabezpečený nepretržitý príjem na tiesňovej linke 155 bez obmedzenia. Dostupnosť prednemocničnej neodkladnej starostlivosti a záchrannej zdravotnej služby na území Slovenskej republiky nie je podľa slov Krčovej ohrozená.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok