NAKA udrela v budove Slovenského zväzu ľadového hokeja

TA3 SITA
22.9.2020 13:21

Národná kriminálna agentúra zasahuje v budove Slovenského zväzu ľadového hokeja. Zásah má súvisieť s verejným obstarávaním.

NAKA vykonáva procesné úkony na SZĽH a prípad má súvisieť s verejným obstarávaním. Informáciu pre JOJ potvrdil hovorca policajného prezídia Michal Slivka. Kriminalisti sa vraj zaujímali aj o funkcionárov slovenského hokeja.

"Potvrdzujeme, že Národná kriminálna agentúra dnes vykonala procesné úkony na Slovenskom zväze ľadového hokeja. SZĽH je a bude vyšetrovateľom z Banskej Bystrice súčinný vo všetkých smeroch. Všetky vyžiadané dokumenty sme im vydali, niekoľko ľudí už bolo aj vypovedať, medzi nimi aj ekonomický riaditeľ. Zväz má nové vedenie, ktoré je transparentné a otvorené akýmkoľvek kontrolám, ktoré pomôžu očistiť slovenský hokej od individuálnych zlyhaní z minulosti. Vedenie SZĽH už v tomto smere vykonalo niekoľko personálnych zmien a na základe výsledkov vyšetrovania je pripravené v nich pokračovať,“ uvádza sa v stanovisku zväzu, ktoré poskytol Peter Jánošík ako Media a PR manager SZĽH.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok