Smer vidí zvýhodňovanie, v kauze Arca aktualizoval trestné oznámenie

TA3 TASR
21.9.2020 15:29

Opozičný Smer-SD podal aktualizované trestné oznámenie na spoločnosť Arca Investments, a.s. pre podozrenie zo spáchania trestného činu zvýhodňovania veriteľa. Strana o tom informovala na sociálnej sieti s tým, že podozrenie vyvolávajú zmenky vo výške 600 000 eur, ktoré kúpila rodina premiéra Igora Matoviča.

Smer vidí zvýhodňovanie, v kauze Arca aktualizoval trestné oznámenie
SITA/Úrad vlády SR

"Strana Smer-SD podala aktualizované trestné oznámenie na spoločnosť Arca Investments, a.s. vo svetle nových informácií, ktoré sa objavili za posledných 48 hodín. Mimoriadne podozrenie vyvoláva fakt, že zmenky vo výške 600-tisíc eur môžu predstavovať výnos z dlhopisov, ktoré nakúpila rodina Igora Matoviča," tvrdí strana.

Premiér už potvrdil, že jeho manželka má tri zmenky v Arca Investments, každú vo výške 200 000 eur. Celkovo teda v hodnote 600 000 eur. Zmenky sú podľa jeho slov z roku 2019 a 2020. Tvrdí, že jeho žena nemá ani jednu vyplatenú a veriteľov neokradla. Dodal, že o financie manželky sa nestará už 14 rokov a že investíciu vykonala v čase, kedy už bol premiérom. Deklaroval, že jej žiadne informácie neposunul a že investovala preto, lebo nemala informáciu, že ide o nebezpečnú investíciu.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok