Majú údajného objednávateľa Lipšicovej a Žilinkovej vraždy

TA3 TASR
21.9.2020 14:08

NAKA spustila akciu objednávka, v rámci ktorej zadržala Dušana Kracinu, muža, ktorý mal údajne stáť za objednávkou vraždy exministra vnútra Daniela Lipšica a prokurátora Maroša Žilinku.

"Vyšetrovateľ ho ešte včera obvinil z obzvlášť závažného zločinu úkladnej vraždy. Tej sa mal dopustiť v štádiu prípravy, ktorá je rovnako trestná," informovali na sociálnej sieti policajti.

"Skutku sa mal dopustiť na dvoch osobách, na chránenej osobe, ktorou je tiež verejný činiteľ, ale aj osobe, ktorá plní povinnosti uložené na základe zákona a tiež z osobitného motívu, ktorým je objednávka alebo v úmysle získať majetkový prospech," uviedol hovorca polície Michal Slivka. Na trestnom čine sa mal Dušan Kracina zúčastniť ako objednávateľ. V súčasnosti s Kracinom prebiehajú procesné úkony, podotkol hovorca.

Dušan Kracina je známy v súvislosti s kauzou vraždy novinára Jána Kuciaka. Odsúdený Zoltán Andruskó tvrdil, že ho navštívil v mene nitrianskeho podnikateľa Norberta Bödöra. Mal mu oznámiť, že v súvislosti s vraždou hľadajú v Maďarsku bieleho koňa.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok