Ministerstvo potvrdilo 40. obeť, pribudlo 79 nových prípadov

TA3 TASR SITA ČTK
21.9.2020 19:50

Na Slovensku najnovšie pribudlo 79 nových prípadov ochorenia Covid-19. V súvislosti s pandémiou máme v SR úplne zatvorených 17 škôl. Ide o mierny nárast, v piatok ich bolo 13, ako informoval minister školstva. V Česku sa mení minister zdravotníctva, Vojtěcha nahrádza uznávaný epidemiológ Prymula. Udalosti okolo pandémie sme s vami sledovali online.

Ministerstvo potvrdilo 40. obeť, pribudlo 79 nových prípadov
SITA/AP (ilustračné foto)

Online článok ku koronavírusu sme ukončili. Viac informácií sa dozviete aj v našej špecializovanej sekcii.

00:17 Viac ako 31 miliónov nakazených a takmer milión mŕtvych. Taká je aktuálna bilancia vyčíňania koronavírusu na svete. Druhá vlna pandémie trápi mnohé európske krajiny. Vedci varujú, že jediným riešením sú prísnejšie opatrenia. Každá krajina k nim však pristupuje individuálne a nie každému sa to páči.

23:45 Španielsko eviduje od piatka 31 428 nových prípadov nákazy. Za rovnaký čas zomrelo 168 ľudí s ochorením Covid-19. Celkovo má krajina 671 468 potvrdených prípadov, ktorých v prepočte na počet obyvateľov pribúda najrýchlejším tempom v Európe. Hneď za Španielskom je v pomere na počet obyvateľov Česká republika.

23:30 Francúzsko zaznamenalo 5298 nových prípadov nákazy koronavírusom a ďalšch 53 tam na ochorenie Covid-19 zomrelo. Počet pacientov hospitalizovaných na jednotkách intenzívnej starostlivosti medzitým v krajine vzrastá. Mnoho miest preto v snahe spomaliť šírenie nákazy a zabrániť preťaženiu nemocníc zavádza prísnejšie opatrenia. Od utorka budú nové reštrikcie platiť už aj v Lyone.

23:23 Fínsko v pondelok oznámilo, že ruší veľké medzinárodné vojenské cvičenia naplánované na budúci rok. Dôvodom je pandémia koronavírusu. "Medzinárodné cvičenia sú dôležité, ale v tejto situácii je dôležitejšie udržať koronavírus pod kontrolou," cituje fínskeho ministra obrany Anttiho Kaikkonena agentúra AFP.

22:55 V španielskom hlavnom meste Madrid museli v nedeľu predčasne prerušiť operné predstavenie Maškarný bál od Giuseppeho Verdiho pre protesty divákov, ktorí sa v súvislosti s koronavírusovou pandémiou búrili proti údajným chýbajúcim rozstupom v hľadisku a nedodržaním opatrení.

22:30 Nemecká letecká spoločnosť Lufthansa ohlásila drastickejšie škrty, než oznámila. Výraznejšie zníži počet lietadiel globálnej flotily aj počet zamestnancov. Lufthansa v pondelok uviedla, že počet strojov v jej letke (aktuálne 760) klesne minimálne o 150. Aerolínie tiež prestanú prevádzkovať superjumbá A380 a znížia počet pracovných miest na plný úväzok o viac než o 22.000, ako predtým oznámili.

Lufthansa získala od vlády balík pomoci v hodnote 9 miliárd eur. Za to musela prenechať dve kreslá v dozornej rade nominantom nemeckej vlády. Aerolínie pôvodne ohlásili zníženie počtu strojov svojej letky len o 100.

22:10 Na vysokých školách sa začína nový akademický rok. Pre pandémiu koronavírusu bez akýchkoľvek slávnostných hromadných podujatí. Niektoré fakulty budú počas prvých týždňov vyučovať len na diaľku. Podľa ministra zatváranie škôl nehrozí, pri zhoršenej epidemiologickej situácií by všetky univerzity prešli na dištančné vzdelávanie.

21:39 Spoločná európska mena sa na začiatku nového týždňa výrazne oslabila a jej kurz padol hlboko pod 1,18 USD/EUR. Dôvodom je veľká neistota na finančných trhoch. Euro sa v pondelok neskoro popoludní predávalo po 1,1740 USD, pričom ešte ráno sa jeho kurz nachádzal na 1,1872 USD/EUR. Európska centrálna banka stanovila v pondelok popoludní referenčný kurz na 1,1787 (v piatok: 1,1833) USD/EUR. To znamená, že dolár stál 0,8484 (0,8451) eura.

21:20 Maďarská spoločnosť Budapest Airport, ktorá prevádzkuje Medzinárodné letisko Ferenca Liszta v Budapešti, prepustí 236 zamestnancov.

BA vo vyhlásení uviedol, že nedokáže udržať počet zamestnancov, ktorý pri májovom prepúšťaní nastavili na plánovaný počet desiatich miliónov cestujúcich tento rok. Nepriaznivý stav je spôsobený obmedzením cestovania, ktoré bolo nariadené v septembri v rámci ochrany proti druhej vlne šírenia nového koronavírusu, ako aj pomalším návratom ochoty ľudí cestovať. Pred májovým prepúšťaním zamestnával BA 1417 osôb.

21:05 Grécke úrady nariadili karanténu obyvateľom jedného z pravoslávnych kláštorov na polostrove Athos. Z mníchov, ktorí tam žijú, sa totiž najmenej osem infikovalo koronavírusom SARS-CoV-2. Opatrenie sa týka Kláštora sv. Pavla, založeného na prelome 10. a 11. storočia sv. Pavlom zo Xeropotamu. Tento kláštor sa nachádza v západnej časti athoského polostrova. Podľa agentúry AMNA je stav jedného z nakazených mníchov taký vážny, že ho previezli do nemocnice v Solúne.

20:48 Český premiér Andrej Babiš v pondelňajšom mimoriadnom televíznom prejave, ktorý odvysielala stanica ČT24, vyzval občanov, aby v boji proti novému koronavírusu rešpektovali povinnosť nosiť ochranné rúška. Zároveň pripustil, že počas leta, keď došlo k uvoľneniu protipandemických opatrení, spravil chybu.

19:47 Ministerstvo zdravotníctva v pondelok večer informovalo, že na Slovensku pribudla obeť ochorenia Covid-19, celkovo ich tak máme už 40. "69-ročný pacient bol hospitalizovaný vo Fakultnej nemocnici v Prešove. Zomrel 8. septembra dnes na základe výsledkov pitvy a laboratórnych analýz odborníci absolútne vyhodnotili dôvod - pľúcna forma COVID-19," potvrdilo MZ.

19:25 Jeden zo šoférov predsedu vlády Igora Matoviča bol pozitívne testovaný na koronavírus.

19:20 V Česku pribudlo do pondelňajšieho večera 783 nových prípadov nákazy koronavírusom a deväť úmrtí. S odvolaním sa na údaje ministerstva zdravotníctva o tom informoval portál Novinky.cz.

Celkovo potvrdilo Česko od začiatku pandémie 50 071 prípadov nákazy a 521 súvisiacich úmrtí. Aktuálne je v krajine 24.214 aktívnych prípadov infikovaných osôb; 25 336 ľudí sa už uzdravilo. V nemocniciach je hospitalizovaných 494 pacientov.

19:13 Neprehliadnite ani naše Hlavné správy, zhrnuli sme do nich to najpodstatnejšie z dnešného dňa.

19:00 Irán zaznamenal 3341 nových prípadov nákazy koronavírusu, čo je najviac od začiatku júna. Na ochorenie Covid-19 tam medzitým za posledný deň zomrelo ďalších 177 ľudí.

18:11 Líderka francúzskej krajne pravicovej strany Národné združenie Marine Le Penová sa dá zaočkovať potenciálnou vakcínou proti novému druhu koronavírusu, ak pri jej vývoji a schvaľovaní budú dodržané všetky protokoly a ak bude účinná.

17:45 Maďarskí odborníci tvrdia, že v najhoršom prípade môže byť v Maďarsku naraz nakazených až 200 000 ľudí. V takomto prípade by bolo potrebných 16 000 nemocničných lôžok a 800 pľúcnych ventilátorov, povedal v pondelok v parlamente predseda maďarskej vlády Viktor Orbán.

16:53 Bavorská metropola Mníchov rozhodla v pondelok o opätovnom zavedení povinného nosenia rúšok v určitých verejných priestoroch a rušných uliciach v centre mesta. Toto opatrenie má začať platiť od štvrtka.

16:45 Žiadna stredná škola v zriaďovateľskej pôsobnosti Banskobystrického samosprávneho kraja v súčasnosti nie je v červenom režime. „V oranžovom režime, a teda s vyučovacím procesom prerušeným v jednej triede, sa momentálne stále nachádza Stredná priemyselná škola stavebná Oskara Winklera v Lučenci,“ informovala hovorkyňa BBSK Lenka Štepáneková.

16:34 Hoci aktuálny vývoj pandémie nie je dobrý, vedec a bývalý prezidentský kandidát Robert Mistrík má pre Slovákov dobré správy. Podľa posledných dvoch štúdií pretrvávajú protilátky u pacientov, ktorí prekonali koronavírus, niekoľko mesiacov. V praxi by to mohlo znamenať, že vakcíny, ktoré čoskoro prídu, budú vedieť účinne ochrániť.

16:24 Štátny tajomník Ministerstva zahraničných vecí a európskych záležitostí Martin Klus (SaS) odlieta do Bruselu rokovať o pandémii koronavírusu, ale aj o situácii právneho štátu v Poľsku a Maďarsku.

16:15 V Maďarsku doposiaľ nariadili - v súvislosti so šírením nákazy novým druhom koronavírusu - karanténu v 20 materských školách a na šiestich školách. V 186 školských zariadeniach rozhodli o dištančnom vzdelávaní. V 177 z nich sa týka on-line vzdelávanie iba niektorých tried a na deviatich školách sa doma učia deti všetkých tried.

15:45 V Základnej škole Golianova na Uhlisku v Banskej Bystrici boli na nový koronavírus pozitívne testované dve deti z jednej domácnosti a vychovávateľka. Škola sa preto zaradila do oranžovej fázy. Prerušila aj dochádzku v troch triedach prvého stupňa. Informovala o tom hovorkyňa primátora Banskej Bystrice Zdenka Marhefková.

15:35 Vo Fakultnej nemocnici Trenčín zomrel ďalší slovenský pacient s koronavírusom. Podľa JOJ to potvrdila aj nemocnica s tým, že presnú príčinu smrti zistí až pitva.

15:25 Koronavírusom sa celosvetovo už nakazilo viac ako 31 miliónov ľudí. Údaj poskytla Univerzita Johna Hopkinsa v americkom Baltimore. Eviduje takmer 961-tisíc úmrtí na Covid-19. Najhoršiu bilanciu majú Spojené štáty, kde sa nakazilo 6 800 000 ľudí. Počet mŕtvych sa tam priblížil k hranici dvestotisíc.

15:07 Jednému z pedagógov Základnej školy Janka Alexyho vo zvolenskom Sekieri potvrdili Covid-19 a škola od pondelka prešla do oranžového režimu. Potvrdil to hovorca mesta Zvolen Martin Svatuška. „Znamená to sprísnené hygienické opatrenia, až do odvolania sa ruší ranný školský klub, nulté a siedme hodiny, a nastavujú sa aj ďalšie preventívne opatrenia,“ doplnil.

15:05 Hovorca gréckej vlády Stelios Petsas v pondelok oznámil, že medzi tisícmi uchádzačov o azyl, ktorých prijali do nového tábora na gréckom ostrove Lesbos, malo pozitívny test na koronavírus už vyše 200 ľudí. Nový provizórny stanový tábor postavili pre migrantov, ktorí prišli o prístrešie v dôsledku ničivých požiarov v tábore Moria.

15:00 Rakúsko zaznamenalo za uplynulých 24 hodín 563 nových prípadov nákazy koronavírusom. Po dlhom čase sa na prvom mieste v počte infikovaných osôb nenachádza Viedeň, ale spolková krajina Dolné Rakúsko, kde hlásili v pondelok 181 novonakazených.

14:42 Maďarsko musí fungovať - každodenný život nesmie byť ochromený koronavírusovou pandémiou, povedal predseda maďarskej vlády Viktor Orbán v prejave v úvode jesennej schôdze parlamentu. Podľa spravodajského servera Mandiner.hu Orbán označil za znepokojujúce, že nákaza zavlečená zo zahraničia vytvorila vážnu situáciu, ako aj skutočnosť, že v Rakúsku za jeden deň stúpol počet hospitalizovaných s ochorením Covid-19 o 35 percent.

14:27 Milióny detí môžu v dôsledku pandémie nového koronavírusu upadnúť do otroctva alebo sa stať obeťami obchodovania s ľuďmi, núteného manželstva či detskej práce. Tvrdí to držiteľ Nobelovej ceny za mier a indický bojovník za práva detí Kajláš Satjárthí. Koronakríza podľa Reuters tlačí indické rodiny do chudoby a vytvára na rodičov tlak, aby našli svojim deťom zamestnanie.

14:20 Čínsky dramatický seriál o pandémii nového koronavírusu čelí kritike užívateľov sociálnych médií, ktorí jeho tvorcov obvinili zo sexizmu a skresľovania zásluh žien v boji proti nákaze v jej pôvodnom epicentre.

14:10 V Indonézii zaznamenali za posledných 24 hodín takmer 4200 nových prípadov nákazy koronavírusom, čo je doposiaľ najvyšší denný prírastok. Informovala o tom agentúra DPA s odvolaním sa na údaje ministerstva zdravotníctva. Mimovládna moslimská organizácia Muhammadiyah pre narastajúce počty nových prípadov žiada vládu, aby presunula regionálne a komunálne voľby plánované na 9. decembra.

13:48 Odberové pracovisko Národnej transfúznej služby SR v bratislavskom Ružinove je od pondelka až do odvolania zatvorené. Dôvodom je výskyt ochorenia Covid-19 na pracovisku, v dôsledku čoho sú všetci zamestnanci v povinnej domácej karanténe. "Momentálnu situáciu na pracovisku riešime v spolupráci s Regionálnym úradom verejného zdravotníctva v Bratislave. O zmenách budeme darcov krvi priebežne informovať prostredníctvom našej webovej stránky www.ntssr.sk," priblížia NTS.

13:32 Koronavírus sa na hornej Orave dramaticky šíri. Za posledné dni pribudli desiatky nových pozitívnych prípadov. Krízový štáb preto sprísnil opatrenia a pribudla ďalšia červená zóna.

13:10 Covid-19 sa rozšíril aj na internom oddelení popradskej nemocnice. Viacerí zamestnanci tvrdia, že sa to stalo pre nedostatočné opatrenia zo strany vedenia tohto zariadenia. Nemocnica pritom deklarovala, že je na príchod druhej vlny dobre pripravená. V Poprade už niekoľko týždňov vládne napätie medzi vedením nemocnice a veľkou časťou personálu.

12:57 Na Slovensku je k pondelku z dôvodu ochorenia Covid-19 úplne zatvorených 17 škôl. Ide o mierny nárast, v piatok 18. septembra ich bolo 13. Potvrdil to minister školstva Branislav Gröhling (SaS). "Zatvorených je 224 tried, momentálne máme doma 8100 detí," povedal minister. Potvrdil, že cez víkend čísla mierne narastú, a potom počas týždňa klesajú. "Je to spôsobené aj tým, že veľmi veľa prípadov je v piatok," vysvetlil šéf rezortu školstva.

12:44 Epidémia ochorenia Covid-19 v Británii sa zdvojnásobuje zhruba každých sedem dní, a ak to bude takto pokračovať, v polovici októbra bude približne 50 000 nových prípadov nákazy koronavírusom denne. Vyhlásil to hlavný vedecký poradca britskej vlády Patrick Vallance. Podľa jeho slov to povedie k vyše 200 úmrtiam denne.

12:20 V Poľsku pribudlo za uplynulých 24 hodín 748 nových potvrdených prípadov infekcie koronavírusom SARS-CoV-2. Počet nakazených v krajine tak dosiahol 79 988. V súvislosti s ochorením Covid-19 zomrelo ďalších päť ľudí, čím celkový počet obetí stúpol na 2298.

12:10 Ceny za predaj domov vo Veľkej Británii s tromi a štyrmi spálňami, ktoré si pýtajú predávajúci, stúpli na rekordné maximá. Kupujúci totiž chcú viac priestoru počas pandémie koronavírusu. Uviedol to britský internetový portál Rightmove, ktorý sa venuje realitnému trhu.

11:50 Medzinárodný festival Divadelná Nitra sa tento rok uskutoční, upravuje však svoj program. Riaditeľka festivalu to uviedla na dnešnom mimoriadnom brífingu s tým, že napriek úsiliu organizátorov z programu postupne vypadla zahraničná časť programu. Aktuálny nepriaznivý vývoj zasiahol celý kultúry sektor.

11:40 Český premiér oznámil, že novým ministrom zdravotníctva sa stane Roman Prymula.

11:30 Slovensko zaradilo Švédsko do zoznamu menej rizikových krajín. Informuje o tom ministerstvo zahraničných vecí a európskych záležitostí na svojej webovej stránke. Pri návrate zo Švédska sa tak nevyžaduje domáca karanténa ani testovanie na Covid-19.

11:11 Ukrajina hlási za posledných 24 hodín 2675 infikovaných, čo je menej ako predchádzajúci deň, keď ich úrady evidovali 2966. V pondelok o tom informovala agentúra Ukrinform s odvolaním sa na informácie Systému monitorovania epidémie koronavírusu ukrajinskej Rady národnej bezpečnosti a obrany.

11:05 Pozrite si správy o nových nakazených vo vysielaní TA3 po 11. hodine.

11:03 Pandémia neovplyvnila len ekonomický vývoj krajín, ale mnohí ľudia začali rozmýšľať aj o svojom stravovaní. Najmä v Číne majú obavy z mäsa, lebo vírus má živočíšny pôvod. V krajine sa zvýšil dopyt po rastlinných náhradách.

10:52 Praha je na tzv. semafore jediným regiónom ČR, ktorý je červený, čo znamená narastajúci komunitný prenos, pri ktorom sa u veľkej časti nákaz už nedarí zistiť ich pôvodcov. V meste platí od pondelka okrem opatrení účinných v celom Česku aj povinnosť nosiť rúška na vonkajších organizovaných akciách. Pozrite si fotografie z hlavného mesta ČR.

10:42 Belgicko zaznamenalo za uplynulý týždeň 62-percentný nárast infekcií. Uviedla v pondelok tlačová agentúra Belga s odkazom na údaje Inštitútu pre verejné zdravie Sciensano. V období medzi 11. a 17. septembrom bolo v Belgicku v priemere 1196,1 nových prípadov nákazy denne, čo predstavuje nárast o 62 percent voči predminulému týždňu.

10:30 Za posledný deň pribudlo v Maďarsku 876 potvrdených prípadov nákazy, čo je o 194 menej než rekordných 1070 zaznamenaných v nedeľu. V súvislosti s chorobou Covid-19 zaznamenali úmrtie troch pacientov.

10:25 Britský princ Charles v nedeľu varoval, že kríza v oblasti klimatických zmien sa ešte znásobí vplyvom koronavírusu, a vyzval svet, aby využil pandémiu ako príležitosť konať. "Bez rýchlych a okamžitých opatrení, v bezprecedentnom tempe a rozsahu nám unikne príležitosť na 'reset' pre udržateľnejšiu a inkluzívnejšiu budúcnosť," uviedol následník britského trónu

10:11 Hospitalizovaných s potvrdeným ochorením Covid-19 je 92 pacientov. Na JIS je 9 osôb, podporu umelej pľúcnej ventilácie potrebuje 9 pacientov.

10:08 Nepribudlo žiadne ďalšie úmrtie. Máme 29 nových vyliečených pacientov, celkovo ich je od začiatku pandémie 3548.

10:05 Pozitívny výsledok testov mali ľudia vyšetrení v okresoch: Bratislava (19), Trenčín (10), Dunajská Streda (6), Prievidza (5), Senec (5), Trnava (4), Galanta (3), Hlohovec (3), Ilava (3), Košice (3), Ružomberok (2), Stará Ľubovňa (2), Topoľčany (2) a po jednom prípade v okresoch Čadca, Humenné, Malacky, Námestovo, Nové Zámky, Partizánske, Považská Bystrica, Prešov, Púchov, Skalica, Svidník a Šaľa.

10:00 Na Slovensku pribudlo 79 nových prípadov ochorenia COVID-19. Celkovo tak evidujeme 6756 pozitívne testovaných ľudí na nový koronavírus. Počas uplynulého dňa urobili spolu 1952 testov. Informovalo o tom na svojej stránke Národné centrum zdravotníckych informácií.

9:50 Koronakríza znižuje počet cudzincov pracujúcich na Slovensku. Kým ku koncu februára tohto roka u nás pracovalo 78,2-tisíca občanov z iných krajín, ku koncu augusta sa ich počet postupne znížil na 73,3-tisíca. Medziročne pritom na Slovensku minulý mesiac pracovalo o 68 cudzincov menej. Vyplýva to z údajov Ústredia práce, sociálnych vecí a rodiny SR.

9:44 Globálny hrubý domáci produkt sa vráti na úroveň pred vypuknutím pandémie nového koronavírusu do polovice roku 2021 po tom, ako v uplynulých mesiacoch dosiahol silnejší, ako očakávaný rast. Uviedla to v pondelok vo svojej revidovanej prognóze nemecká Deutsche Bank. Zároveň upozornila, že vysoká úroveň dlhu a zmena politiky môžu zvýšiť riziko finančnej krízy.

9:36 Kanadská provincia Quebec v nedeľu oznámila nové obmedzenia pre zhromaždenia, aby zabránila druhej vlne. Počet ľudí, ktorí sa môžu zísť "v prenajatých sálach, modlitebniach, na oslavách a svadbách", klesá z 250 na 50. Nariadenie platí už od pondelka, uviedol minister zdravotníctva Christian Dubé.

9:15 Pozrite si, čo na nosenie rúšok hovorí infektológ Peter Sabaka, ktorý sa na Kramároch venuje pacientom s najťažším priebehom ochorenia COVID-19.

9:00 Od pondelka platia v Maďarsku podľa vládneho nariadenia prísnejšie podmienky nosenia rúšok. Základnou zmenou je, že rúško už nie je možné nahradiť zakrytím tváre šatkou či šálom. Obchodom hrozia pokuty vo výške najmenej 100.000 forintov (277 eur) za prípadné nerešpektovanie nariadenia nakupujúcimi, pričom ak sa takéto prípady opakujú, hrozí obchodom aj dočasné zatvorenie.

8:40 Český minister zdravotníctva Adam Vojtěch sa rozhodol po necelých troch rokoch odstúpiť z funkcie. Novinárom povedal, že premiérovi Andrej Babišovi už odovzdal rezignáciu. Poslancom zostáva. Uviedol, že demisiou chce vytvoriť priestor pre riešenie epidémie koronavírusu, ktorá v posledných dňoch naberá na závažnosti.

8:13 India zaznamenala za posledných 24 hodín takmer 87.000 nových prípadov nákazy koronavírusom a ďalších 1130 úmrtí, informovalo v pondelok ministerstvo zdravotníctva. India má teraz celkovo vyše 5,4 milióna hlásených prípadov nákazy a očakáva sa, že do niekoľkých týždňov prekoná aj Spojené štáty, ktoré sú v súčasnosti krajinou s najväčším počtom hlásených infekcií. Uviedla to tlačová agentúra AP s odvolaním sa na ministerstvo.

7:40 Nemecko za posledný deň zaznamenalo 922 prípadov nákazy koronavírusom. Prírastok je nepatrne nižší ako v Česku, ktoré má pritom zhruba osemkrát menej obyvateľov. Údaje za víkendové dni bývajú obvykle nižšie, pretože nezahŕňajú dáta od všetkých zdravotníckych zariadení, upozorňuje nemecký Inštitút Roberta Kocha.

6:50 Česko zaznamenalo v nedeľu 985 nových prípadov nákazy koronavírusom, vyplýva z údajov tamojšieho ministerstva zdravotníctva zverejnených v noci na pondelok. V priebehu soboty potvrdili v ČR infekciu 2046 pacientom. V piatok evidovali v krajine 2111 prípadov po štvrtkovom rekordnom počte 3130 novoinfikovaných. Aktuálny počet nakazených dosiahol 24.032, z nich je približne 500 je hospitalizovaných. Vyliečilo sa dosiaľ 24.755 ľudí.

Celkovo Česko potvrdilo 49.290 prípadov nákazy a 503 súvisiacich úmrtí. V nedeľu pribudla jedna obeť pandémie.

6:25 Predseda vlády Igor Matovič si chce vybojovať miesto v pandemickej komisii. Zároveň tvrdí, že by mala zasadať častejšie ako doteraz. Počty nakazených pacientov totiž dosahujú čísla, pri ktorých majú hygienici problém dohľadať všetky ich kontakty.

6:00 Udalosti sme s vami sledovali aj včera, pozrite si súhrn.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok