Pre mužov, ktorí mali podplácať štátneho tajomníka, chcú väzbu

TA3 TASR
18.9.2020 09:38

Prokurátor Úradu špeciálnej prokuratúry podal návrh na väzobné stíhanie dvoch osôb, ktoré sa snažili podplatiť štátneho tajomníka ministerstva pôdohospodárstva Martina Fecka.

Pre mužov, ktorí mali podplácať štátneho tajomníka, chcú väzbu
SITA/Ľudovít Vaniher

"Prokurátor ÚŠP podal 17. septembra vo večerných hodinách na Špecializovaný trestný súd návrh na väzbu dvoch osôb P. Ch. a M. S., obvinených z prečinu podplácania v súbehu so zločinom legalizácie príjmu z trestnej činnosti v štádiu prípravy formou spolupáchateľstva," informovala hovorkyňa ÚŠP Jana Tökölyová. Prokurátor podal návrh z dôvodu možného ovplyvňovania svedkov a pokračovania trestnej činnosti. O návrhu bude rozhodovať sudca pre prípravné konanie ŠTS, pracovisko Banská Bystrica v piatok popoludní. Informovala o tom hovorkyňa ŠTS Katarína Kudjáková.

Muži sa mali pokúsiť podplatiť štátneho tajomníka Fecka, ktorý s políciou spolupracoval. K odovzdaniu úplatku nedošlo. Petrovi Ch. a Miroslavovi S. podľa polície hrozí v prípade dokázania viny za podplácanie trest odňatia slobody na päť až 12 rokov, za legalizáciu príjmu z trestnej činnosti sedem až 12 rokov.

Polícia ich zadržala v rámci protikorupčnej akcie s krycím názvom Contract. Za podpísanie zmluvy o štátnej zákazke o vytvorení a zavádzaní informačného systému podľa polície Feckovi mali sľúbiť päť percent z hodnoty projektu alebo 60 000 eur v hotovosti.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok