Údaje o testovaných mohli uniknúť. Máme 161 nových prípadov

TA3 TASR SITA ČTK
17.9.2020 10:02

Na Slovensku máme 161 nových prípadov nákazy. Vysoké čísla hlásia viaceré európske štáty. Sprísňujú preto opatrenia a rozširujú zoznamy červených regiónov. Slovensko od piatka medzi ne zaradí Českú republiku, kde pribudlo 2139 nových prípadov nákazy, čo je najvyšší počet od začiatku pandémie. Ako sa bude situácia vyvíjať? Udalosti sme s vami sledovali online.

Údaje o testovaných mohli uniknúť. Máme 161 nových prípadov
SITA/AP

Online článok ku koronavírusu sme ukončili. Viac informácií sa dozviete aj v našej špecializovanej sekcii.

00:18 Pri kultúrnych a športových hromadných podujatiach sa od piatka započítavajú do počtu osôb iba ľudia v obecenstve. Podávanie občerstvenia je zakázané. Na športových podujatiach je povinné sedenie v každom druhom rade. Hromadné podujatia v prevádzkach verejného stravovania sú zakázané s výnimkou svadieb, karov a krstín do 150 osôb. Vyplýva to z opatrenia Úradu verejného zdravotníctva SR, ktoré je účinné od piatka.

23:51 Počet potvrdených prípadov nakazenia novým koronavírusom na svete vo štvrtok presiahol hranicu 30 miliónov. Vyplýva to z bilancie, ktorú zverejnila agentúra AFP. Táto nová hranica v počte nakazených bola prekonaná v čase, keď Svetová zdravotnícka organizácia upozornila na "alarmujúcu rýchlosť prenosu" nákazy po celej Európe.

22:26 Európsky parlament vyzval členské štáty únie na harmonizáciu testovania na prítomnosť nového koronavírusu, hodnotenia rizík a prijímaných opatrení. Očakáva sa, že šírenie epidémie bude na jeseň kulminovať najmä v Španielsku a Francúzsku.

21:28 Francúzsko zaznamenalo vo štvrtok 10.593 nových prípadov nákazy koronavírusom za posledných 24 hodín a dosiahlo tak nový denný rekord. Informovalo o tom ministerstvo zdravotníctva, na ktoré sa odvolala tlačová agentúra Reuters. Celkový počet nakazených novým druhom koronavírusu SARS-CoV-2 v krajine je už 415.481.

20:51 Počty potvrdených prípadov nákazy novým druhom koronavírusu lámu v Česku rekordy - do štvrtkového podvečera pribudlo 1710 nakazených. Oznámilo to ministerstvo zdravotníctva.

20:00 Minister Ján Budaj absolvoval test pre podozrenie na koronavírus, oznámil to v našej relácii Téma dňa. Stretol sa s osobou, ktorá mala nedávno veľké horúčky.

19:53 Jesenná schôdza maďarského parlamentu sa začne riadne, pričom ale budú dodržiavané epidemiologické pravidlá, povedal predseda parlamentnej frakcie vládnej strany Fidesz Máté Kocsis vo štvrtok v Budapešti po schôdzke frakčného spojenectva Fideszu s menšou vládnou stranou KDNP.

Podľa internetovej stránky týždenníka Heti Világgazdaság predseda frakcie Fideszu povedal, že frakčné spojenectvo Fidesz-KDNP poslancom navrhne, aby v rokovacej sále nosili rúška, ktoré by si dali dole iba počas prejavu.

19:11 Európsky parlament prijal nelegislatívne uznesenie, v ktorom vyzýva členské štáty EÚ na harmonizáciu testovania na prítomnosť nového druhu koronavírusu, hodnotenia rizík a prijímaných opatrení v súvislosti s jeho šírením. Za prijatie uznesenia hlasovalo 595 poslancov, 50 bolo proti a 41 sa zdržalo hlasovania.

EP kritizoval členské štáty za to, že prijali rozdielne opatrenia v reakcii na nedávny nárast nákazy koronavírusom v EÚ a že sa nepoučili z prvej vlny pandémie, v dôsledku čoho opakujú svoje chyby zo začiatku koronakrízy.

18:58 Divadlá, koncertné sály, organizátori kultúrnych podujatí a festivalov bijú na poplach. Pravidlá pre návštevníkov sa neustále menia. Ak dnes môžete mať v publiku maximálne 500 ľudí, zajtra to môže byť 50, keď sa dostanete do červenej zóny. Odborníci varujú, že bod zlomu je blízko. Druhá vlna pandémie môže položiť umenie na Slovensku na kolená.

18:12 Niekoľko škôl je na Slovensku pre potvrdené prípady nového koronavírusu zatvorených. Viacerým sa ale šírenie nákazy podarilo včas zastaviť. Gymnázium Ivana Horvátha v Bratislave má v karanténe zatiaľ jednu triedu. O tom aké opatrenia v spomínanej škole platia povedala viac jej riaditeľka Eva Stanková.

18:06 Pred cestou do Grécka alebo na Cyprus je potrebné vyplniť formulár. Informuje o tom Ministerstvo zahraničných vecí a európskych záležitostí SR na svojej webovej stránke. Od všetkých cestujúcich, ktorí do Grécka prichádzajú, sa od 1. júla vyžaduje vyplnenie online formulára najmenej 48 hodín pred vstupom do krajiny. Na Cyprus môžu Slováci cestovať len s negatívnym testom na koronavírus.

17:46 Ak sa preukáže, že v aplikácii Moje ezdravie išlo o kybernetický bezpečnostný incident a porušenie ochrany osobných údajov, vedenie ministerstva zdravotníctva vyvodí voči kompetentným príslušnú zodpovednosť. V reakcii to uviedla hovorkyňa rezortu Zuzana Eliášová.

Bezpečnostná IT spoločnosť Nethemba vo štvrtok upozornila na chybu v aplikácii, ktorá umožnila získať informácie o všetkých viac ako 390.000 pacientoch v databáze. "Ministerstvo zdravotníctva považuje ochranu osobných údajov pri poskytovaní zdravotnej starostlivosti za jednou z kľúčových priorít. Únik tak citlivých informácií, ako sú dáta o zdravotnom stave, sa nesmie stať," skonštatovala hovorkyňa.

17:36 Štát pomôže predajcom automobilov vyrovnať sa s dopadmi koronakrízy na ich podnikanie. Poslanci totiž schválili novelu zákona o prevádzke vozidiel v cestnej premávke. Tá obsahuje dve podporné opatrenia, ktoré umožnia predávať vozidlá ukončenej série dlhšie časové obdobie a v roku 2021 povolia tzv. dopredaj vozidiel väčšiemu počtu vozidiel. O novele plénum rokovalo v skrátenom legislatívnom konaní.

16:50 Vo Veľkej Británii rastie záujem o testovanie na koronavírus. Ľudia sa ale sťažujú na dlhé čakanie v odberných miestach. Vláda včera oznámila ambiciózny plán, podľa ktorého chce denne otestovať pol milióna ľudí. Súčasná testovacia kapacita sa pohybuje okolo štvrť milióna.

16:35 Festival Biela noc sa tento rok neuskutoční ani v Košiciach, ani v Bratislave. Potvrdila to jeho umelecká riaditeľka Zuzana Pacáková s tým, že dôvodom zrušenia je zhoršovanie sa situácie okolo pandémie nového koronavírusu aj neistota vyplývajúca z meniacich sa opatrení pred šírením nákazy.

16:20 Na hraniciach s Českou republikou budú od piatka 18. septembra od 9.00 h náhodné policajné kontroly. Ich cieľom je dohliadať na plnenie povinnosti registrácie, ktorá pribudla po zaradení ČR na zoznam tzv. rizikových krajín, upravuje ju opatrenie ÚVZ SR. Kontroly sa budú zameriavať na osobné motorové vozidlá, ale aj autobusovú a vlakovú dopravu na hraniciach, alebo v blízkosti hraníc s Českou republikou.

15:50 Britská vláda ohlásila vo štvrtok zavedenie ďalších epidemiologických opatrení pre severovýchodné Anglicko, ktoré v poslednom čase zaznamenáva nárast v počte nakazených novým druhom koronavírusu. Obyvatelia tejto oblasti, do ktorej spadajú aj mestá ako Newcastle či Sunderland, sa od piatka nebudú môcť stretávať mimo svojich domovov či okruhu známych.

15:34 Izraelský minister vyššieho vzdelávania a vodných zdrojov Zeev Elkin adresoval výzvu chasidským Židom, ktorí sa z Bieloruska pokúsili prejsť na Ukrajinu, aby sa po odoprení vstupu vrátili domov. "Ukrajina oznámila, že pre túto malú delegáciu neumožní vstup na svoje územie. Vyzývam tak našich občanov, aby sa vrátili do Izraela a po príchode dodržiavali karanténne opatrenia," uviedol na Twitteri Elkin, ktorý sa narodil v ukrajinskom Charkove.

15:27 Rakúska vláda v rámci boja proti šíreniu koronavírusu vo štvrtok oznámila, že s platnosťou od polnoci z nedele na pondelok budú vo vnútorných priestoroch zakázané súkromné stretnutia viac ako desiatich osôb. Výnimku budú mať pohreby, náboženské podujatia a demonštrácie.

15:13 Mesto Nová Baňa požiada ministerstvo financií o návratnú finančnú pomoc vo výške 167 000 eur, ktorá má kompenzovať výpadok príjmov samosprávy v súvislosti s pandémiou nového koronavírusu. Prostriedky chce použiť na nákup kompostérov, vybudovanie kontajnerových stojísk či rekonštrukčné práce v rámci mesta. TASR o tom informoval primátor mesta Branislav Jaďuď.

15:03 RÚVZ v Senici uviedol, že vo svojej územnej pôsobnosti zaznamenal celkovo 29 potvrdených prípadov COVID-19. Z nich 25 je súčasťou epidémie v hokejovom klube. RÚVZ v spolupráci s klubom a samosprávou zabezpečili potrebné protiepidemické opatrenia, pozitívne testované osoby sa nachádzajú v izolácii.

14:30 Asociácia hotelov a reštaurácií Slovenska vníma pozitívne návrh na zvýšenie počtu účastníkov na svadbách v počte do 100 ľudí. Uviedol to generálny manažér AHRS Marek Harbuľák v reakcii na Igora Matoviča, ktorý oznámil, že na svadbách bude limit najviac 100 ľudí.

14:22 Rúška na ochranu pred šírením nákazy novým koronavírusom budú musieť od piatka nosiť v Česku žiaci vo všetkých priestoroch škôl, ako aj počas vyučovania. Výnimka bude platiť pre prvý stupeň. Uviedol to český minister zdravotníctva Adam Vojtěch. V ČR bude od piatkovej polnoci obmedzená aj prevádzka krčiem a reštaurácií. Tie budú musieť byť od polnoci do 6.00 h zatvorené.

14:07 Pred vycestovaním do Spojených arabských emirátov je nevyhnutné podrobiť sa testu na Covid-19. Informuje o tom ministerstvo zahraničných vecí na svojom webe. Veľvyslanectvo Slovenskej republiky v Abú Dhabí však informuje, že vstup do krajiny nemá jednotné pravidlá pre jednotlivé emiráty. Odporúča sa obrátiť preto na letecké spoločnosti, či na Veľvyslanectvo Spojených arabských emirátov vo Viedni.

14:03 Európska pobočka Svetovej zdravotníckej organizácie vo štvrtok varovala pred "alarmujúcou rýchlosťou šírenia" nového koronavírusu v Európe. Jednotlivé krajiny zároveň upozornila, aby neskracovali dĺžku povinnej karantény na menej než 14 dní. "Septembrové počty (nakazených)... by mali byť upozornením pre nás všetkých," povedal na virtuálnej tlačovej konferencii v Kodani riaditeľ WHO pre Európu Hans Kluge.

13:51 Svetoznáma ruská operná speváčka Anna Netrebková sa nakazila koronavírusom a už päť dní leží v nemocnici so zápalom pľúc. Oznámila to vo štvrtok na svojom účte na Instagrame, uviedol spravodajský server kurier.at.

13:42 V okrese Skalica bolo najnovšie zaznamenaných 20 pozitívnych prípadov na nový koronavírus. Krízový štáb mesta rokoval o situácii v miestnom hokejovom klube. Informovalo o tom mesto Skalica.

"V prípade hokejového mužstva ide o uzavretú skupinu a žiaci Základnej školy so športovým zameraním na Mallého ulici, ktorí sa venujú hokeju, zostávajú z preventívnych dôvodov doma. Vedenie mesta je v kontakte s úradom verejného zdravotníctva, situáciu intenzívne sledujeme a v prípade potreby sme pripravení prijať ďalšie opatrenia. Pristupujeme k dezinfekcii celého zimného štadióna," uviedla primátorka Skalice Anna Mierna.

13:30 Úrad verejného zdravotníctva zverejnil usmernenie pre navrátilcov z červených krajín. Karanténe sa môžu vyhnúť všetci ľudia, ktorí sa preukážu negatívnym testom, ktorý nie je starší ako 72 hodín. Platí to ale len s podmienkou, že riziková krajina je v Európskej únii.

13:15 V Rakúsku pribudlo za uplynulých 24 hodín 780 nových prípadov nákazy novým druhom koronavírusu, čím počet aktívnych prípadov dosiahol 7051. Z ochorenia Covid-19 sa dosiaľ vyliečilo 28.044 pacientov, vyplýva zo štvrtkových údajov ministerstva zdravotníctva platných k 09.30 h, o ktorých informoval denník Kurier.

12:50 V Poľsku pribudlo za uplynulých 24 hodín 837 nových potvrdených prípadov a 16 súvisiacich úmrtí. Ide o štvrtý najvyšší denný nárast od začiatku pandémie. Najviac prípadov (903) pribudlo 21. augusta, keď bolo vykonaných 29 600 testov. Druhý najvyšší nárast bol zaznamenaný o deň neskôr (900 prípadov) a tretí 27. augusta (887 prípadov).

12:40 Výnimky platia pre osoby s trvalým alebo prechodným pobytom v SR, ktoré v Českej republike pracujú v oblasti zdravotníctva a opatrovateľstva, sú vedecko-výskumní pracovníci, pedagogickí zamestnanci alebo sezónni pracovníci v poľnohospodárstve alebo potravinárstve.

12:37 Menia sa pravidlá pri príchode z rizikových krajín. "Do zoznamu menej rizikových krajín pribudli Švédsko, Kanada a Bulharsko. Vypadla z neho Česká republika, avšak po príchode z nej platí viacero výnimiek," informuje na Facebooku ministerstvo vnútra. Pozrite si prehľad zmien a platných pravidiel.

12:17 V karanténnom zariadení Slovenskej technickej univerzity v Gabčíkove sa nachádza 106 ubytovaných zahraničných študentov, z nich sú pozitívne štyri prípady na ochorenie Covid-19. Potvrdil to hovorca STU v Bratislave Fedor Blaščák. Ľudia s pozitívnym výsledkom sú podľa Blaščáka v izolácii.

12:05 V súčasnosti v Indii denne otestujú približne milión osôb. Mnohí experti však tvrdia, že to stále nie je dostatočné a infikovaných je v skutočnosti v krajine omnoho viac ako uvádzajú štatistiky. Vzhľadom na rýchlosť, akou momentálne pribúdajú v krajine nakazení, sa očakáva, že India prekoná už za niekoľko týždňov v celkovom počte infikovaných Spojené štáty americké. Pozrite si fotografie, ktoré ukazujú prácu zdravotných pracovníkov v tejto krajine.

11:38 Na internátoch Univerzity Komenského v Bratislave zatiaľ u študentov neevidujú nové prípady ochorenia Covid-19. Potvrdila to Martina Mášiková z rektorátu UK. Prvé dva prípady s ochorením Covid-19 potvrdili na internátoch najväčšej a najstaršej slovenskej univerzity v pondelok 14. septembra. Prvý prípad zaznamenali na Vysokoškolskom internáte Družba.

11:13 Slovenská bezpečnostná IT spoločnosť Nethemba upozornila na kritickú zraniteľnosť v aplikácii Moje ezdravie, na základe ktorej získala osobné informácie o viac ako 130.000 pacientoch, ktorí boli v SR testovaní na Covid-19. Okrem iného získala ich rodné čísla aj výsledky testov.

11:05 Nemecký inštitút Roberta Kocha zaradil v stredu Viedeň v súvislosti so šírením koronavírusu medzi "vysoko rizikové" oblasti. "Od 5. septembra bolo (vo Viedni) denne výrazne viac ako 50 prípadov na 100-tisíc obyvateľov, takže máme pocit, že musíme konať," uviedli podľa rakúskeho denníka Der Standard. Informuje o tom portál TheLocal.at.

10:43 Laboratórne testy v Maďarsku potvrdili v uplynulých 24 hodinách nákazu novým druhom koronavírusu v 710 prípadoch, čím počet infikovaných stúpol na 15.170. V súvislosti s chorobou Covid-19 zaznamenali úmrtie deviatich pacientov. Informovala o tom maďarská vláda na stránke koronavirus.gov.hu.

10:35 Pozrite si správy o výsledkoch nového testovania z vysielania TA3 o 10.30 hod.

10:32 Obchodná akadémia v Prievidzi zostane dnes a v piatok 18. 9. preventívne zatvorená. K prerušeniu vyučovania prezenčnou formou pristúpila škola po tom, ako nový koronavírus potvrdili u troch žiakov. Informoval o tom riaditeľ OA Prievidza Ivan Kadlečík.

"Rozhodnutím RÚVZ Prievidza sme mali už od 11. septembra zatvorenú jednu triedu pre výskyt Covid-19. Teraz sa však potvrdil jeden prípad v tej istej triede a jeden v ďalšej triede," spresnil Kadlečík. Riaditeľ tak rozhodol o uzatvorení školy a vyučovanie sa uskutočňuje dištančne.

10:27 Vyučovanie na Gymnáziu Imre Madácha s vyučovacím jazykom maďarským v Šamoríne sa od štvrtka realizuje na diaľku. Z preventívnych dôvodov sú žiaci a učitelia ponechaní v domácom prostredí po tom, ako časť pedagogického zboru prišla do kontaktu s osobou pozitívne testovanou na ochorenie Covid-19.

10:26 Mesto Bánovce nad Bebravou požiada Ministerstvo financií SR o návratnú finančnú pomoc pre výpadok podielových daní v súvislosti s koronakrízou. Sumu vo výške viac ako 430.000 eur využije najmä na financovanie opráv v školách v meste. Rozhodli o tom mestskí poslanci.

10:23 Hospitalizovaných s potvrdeným ochorením Covid-19 je 103 pacientov. Z toho 10 sú na JIS a 12 na umelej pľúcnej ventilácii.

10:15 Najviac nových prípadov má Bratislava, kde evidovali 26 nakazených. Nasleduje okres Skalica, kde pribudlo 20 infikovaných, Tvrdošín má 12 nových prípadov, Dunajská Streda 10, okresy Námestovo a Trnava 9.

Prípady nákazy hlásia aj okresy Senica (7), Žilina (6), Trenčín (5), Prievidza (5), Košice (5), Sobrance (4), Senec (3), Banská Bystrica (3), Michalovce (3), Nitra (3), Pezinok (3), Poprad (3), Liptovský Mikuláš (2), Prešov (2), Stará Ľubovňa (2), Banská Štiavnica (1), Bardejov (1), Čadca (1), Dolný Kubín (1), Galanta (1), Hlohovec (1), Komárno (1), Levice (1), Lučenec (1), Martin (1), Myjava (1), Nové Mesto nad Váhom (1), Partizánske (1), Piešťany (1), Púchov (1), Ružomberok (1), Šaľa (1), Turčianske Teplice (1) a Žiar nad Hronom (1).

10:08 Vyliečilo sa ďalších 68 pacientov, celkovo ich počet stúpol na 3288. Nepribudlo žiadne ďalšie úmrtie, celkovo po včerajšku evidujeme 39 obetí pandémie.

10:00 Na Slovensku pribudlo 161 nových prípadov nákazy, čo je oproti včerajším 92 prípadom takmer dvojnásobok. Celkovo evidujeme 6 021 pozitívne testovaných na nový koronavírus. Počas uplynulého dňa urobili spolu 4 027 testov. Informovalo o tom na svojej stránke Národné centrum zdravotníckych informácií.

9:24 "Tvárové rúško je kľúčovou ochrannou pomôckou," pripomína Úrad verejného zdravotníctva SR na Facebooku. "Jeho nosenie má význam u každého z nás, nielen u osôb s príznakmi respiračného ochorenia, kde rúško priamo zachytáva prúd kvapôčok," zdôrazňuje ÚVZ.

9:16 Pokles predaja nových áut v Európskej únii minulý mesiac opäť nabral tempo po júlovom spomalení a prepadol sa o dvojciferné číslo. Informovalo o tom Európske združenie výrobcov automobilov.

8:55 Ukrajina hlási rekordný denný počet prípadov nákazy koronavírusom. Za posledných 24 hodín tam zaznamenali 3584 infikovaných. Vyplýva to z údajov tamojšieho ministerstva zdravotníctva. Za rovnaký čas na komplikácie spojené s ochorením COVID-19 zároveň zomrelo 60 ľudí. Celkovo si vírus na Ukrajine vyžiadal 3400 obetí.

8:43 V Indii opäť zaznamenali rekordný denný prírastok počtu nových prípadov nákazy novým druhom koronavírusu. Za posledných 24 hodín tam pribudlo 97 894 prípadov, čo je dosiaľ najviac od začiatku pandémie.

8:23 Návratnú finančnú výpomoc vo výške viac ako 595 000 eur na kompenzáciu výpadkov dane z príjmov fyzických osôb bude žiadať od štátu samospráva Lučenca. Rozhodli o tom poslanci mestského zastupiteľstva na septembrovom zasadnutí. „Ide o bezúročnú finančnú výpomoc určenú na krytie výdavkov samosprávnych funkcií maximálne do výšky výpadku dane so štvorročnou splatnosťou v rovnomerných štyroch splátkach. Prvá musí byť uhradená v roku 2024,“ ozrejmila primátorka Alexandra Pivková.

V rámci prijatých epidemiologických opatrení sa podľa nej znížila v Lučenci ekonomická aktivita, čo sa odrazilo aj na negatívnom vývoji a výsledku výpadkov dane.

8:08 Ceny ropy v stredu smerovali nahor. Októbrové dodávky ľahkej americkej ropy zdraželi o 1,88 USD na 40,16 USD za barel. Novembrové dodávky severomorskej ropy Brent si pripísali 1,69 USD a uzavreli na úrovni 42,22 USD za barel. Veľkoobchodná cena benzínu na americkom trhu si tiež prilepšila, a to o 5 centov na 1,19 USD za galón. Prilepšili si aj ceny drahých kovov. Cena zlata sa zvýšila o 4,30 USD na úroveň 1 970,50 USD za uncu a striebro posilnilo o jeden cent na hodnotu 27,48 USD za uncu.

7:47 Pandémia koronavírusu SARS-CoV-2 a súvisiace obmedzenia v oblasti pohybu osôb uvrhli na svete do chudoby ďalších 150 miliónov detí. Vyplýva to zo štvrtok zverejnenej analýzy Detského fondu OSN (UNICEF) a neziskovej organizácie Save the Children (Zachráňme deti).

7:24 Česká republika zaznamenala v stredu 2139 nových prípadov koronavírusu SARS-CoV-2, čo je najvyšší počet od začiatku pandémie.

JAR bola na tom v súvislosti s koronavírusom najhoršie v júli, keď denný počet nových nakazených dosiahol 15 000. V utorok 15. septembra však zaznamenali v krajine len 772 nových prípadov nákazy.

6:30 Prezident Juhoafrickej republiky Cyril Ramaphosa v stredu večer oznámil, že jeho krajiny od 1. októbra otvorí svoje hranice. Minister zdravotníctva JAR tvrdí, že úmrtnosť na ochorenie je v krajine klesá. Hranice JAR budú otvorené pre návštevníkov z krajín, ktoré nepatria medzi vysoko rizikové oblasti v súvislosti so šírením nového druhu koronavírusu. Cestujúci sa budú na hranici musieť preukázať negatívnym výsledkom testu na koronavírus, ktorého platnosť nepresahuje 72 hodín od vycestovania.

JAR bola na tom v súvislosti s koronavírusom najhoršie v júli, keď denný počet nových nakazených dosiahol 15 000. V utorok 15. septembra však zaznamenali v krajine len 772 nových prípadov nákazy.

6:15 Na svadbách bude môcť byť najviac sto ľudí, sprísnia sa však ich kontroly. Uviedol to po rokovaní vlády premiér Igor Matovič. Výška sankcie za nedodržanie opatrení bude súvisieť s tým, či sa svadba uskutoční v „červenom alebo zelenom“ regióne.

6:05 V Nemecku za posledný deň pribudlo 2194 prípadov nákazy koronavírusom. V Nemecku sa podľa aktuálnej štatistiky Inštitútu Roberta Kocha od začiatku súčasnej pandémie ochorením Covid-19 nakazilo celkovo 265 857 osôb, 9371 z nich zomrelo. Smrteľná bilancia za 24 hodín vzrástla o tri.

6:00 Udalosti sme s vami sledovali aj včera, pozrite si súhrn.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok