Podplácanie štátneho tajomníka. Prezradili viac o veľkej akcii NAKA

TA3 TASR
16.9.2020 16:51

Polícia prezradila viac o veľkej protikorupčnej akcii NAKA s názvom "Contract". Konala sa na viacerých miestach hlavného mesta a zadržali pri nej dve osoby obvinené z podplácania a legalizácie príjmu z trestnej činnosti. Prehľadali tiež priestory zainteresovaných firiem.

„Obvinení sa mali skutku dopustiť ako spolupáchatelia. Mali sa pokúsiť podplatiť štátneho tajomníka Ministerstva pôdohospodárstva a rozvoja vidieka SR. Za podpísanie zmluvy o štátnej zákazke o vytvorení a zavádzaní informačného systému mu mali sľúbiť 5 percent z hodnoty projektu, alebo 60 000 eur v hotovosti,“ uviedla polícia.

Dvaja muži sa mali pokúsiť podplatiť štátneho tajomníka ministerstva pôdohospodárstva Martina Fecka, ktorý potom spolupracoval s políciou.

V tomto prípade podľa polície ide o Centrálny údajový repozitár Ústredného kontrolného a skúšobného ústavu poľnohospodárskeho v rámci projektu „Centrálny údajový repozitár ÚKSÚP - komplexný projekt pre manažment údajov“ v hodnote 1 497 614 eur. „Štátny tajomník Martin Fecko s políciou spolupracoval a k odovzdaniu úplatku nedošlo,“ informovala polícia.

Obvineným Petrovi Ch. a Miroslavovi S. podľa polície hrozí v prípade dokázania viny za podplácanie trest odňatia slobody na päť až 12 rokov, za legalizáciu príjmu z trestnej činnosti na sedem až 12 rokov. „O prípadnom podnete na ich väzbu vyšetrovateľ rozhodne po vykonaní potrebných procesných úkonov, ktoré naďalej prebiehajú,“ dodali policajti.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok