Bál som sa smrti, priznal Berlusconi. Pre nakazených má radu

TA3 TASR
16.9.2020 14:22

Bývalý taliansky premiér Silvio Berlusconi sa po nákaze novým druhom koronavírusu obával, že umiera. Povedal to v rozhovore pre denník Corriere della Sera. Zároveň uviedol, že je aj keď sa už z choroby vyliečil, je stále "veľmi unavený, vyčerpaný".

Bál som sa smrti, priznal Berlusconi. Pre nakazených má radu
SITA/AP

"Bolelo ma všetko, v rovnakej polohe som nevydržal dlhšie ako minútu. Bál som sa, že to neprekonám," povedal 83-ročný politik v rozhovore, z ktorého citovala agentúra DPA. Berluconiho prepustili v pondelok, po viac ako týždni, z milánskej Nemocnice sv. Rafaela, kde bol hospitalizovaný od 3. septembra s obojstranným zápalom pľúc vyvolaným ochorením COVID-19.

"Počas prvých dňoch v nemocnici som sa bál o svoj život," povedal. "Moja rada všetkým pacientom znie: Neopúšťajte sa, nestrácajte nádej na uzdravenie. COVID možno poraziť," uviedol a ďalej zhodnotil, že sa aj v súčasnosti po tom, ako ho z nemocnice prepustili do domácej liečby cíti veľmi unavený a vyčerpaný.

"Taký je COVID. Podarilo sa mi však prekonať túto náročnú výzvu a vďaka tomu som pokojný," dodal Taliansky expremiér potvrdil, že koronavírusom sa nakazila a zotavuje sa z neho aj časť jeho rodiny, a to vrátane jeho vnúčat. Nikto z nich však nemal vážne príznaky ochorenia Covid-19.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok