Svetovým výzvam budeme čeliť spoločne, tvrdia Mayová a Trump

TA3 TASR
25.1.2018 15:49

Na stretnutie vplyvných a mocných prišiel aj americký prezident. Donald Trump je po dvoch desaťročiach prvým šéfom Bieleho domu, ktorý priletel do švajčiarskeho Davosu na Svetové ekonomické fórum. Jeho prejav bude pozorne sledovať celý svet.

Prezident USA Donald Trump sa vo švajčiarskom Davose snažil rozptýliť názory, že on a britská premiérka Theresa Mayová spolu dobre nevychádzajú. Trump na 48. Svetovom ekonomickom fóre v Davose povedal, že majú s Mayovou "naozaj vynikajúci vzťah, hoci niektorí ľudia tomu nemusia veriť". Prezident dodal, že je to "nepravdivá fáma" a chce to "uviesť na pravú mieru".

Trump sa s Mayovou stretol počas Svetového ekonomického fóra. Mayová po stretnutí vyhlásila, že "výnimočný vzťah" Spojených štátov a Spojeného kráľovstva pokračuje. Šéf Bieleho domu a Mayová si vlani navzájom adresovali kritické slová v súvislosti s Trumpovými retvítmi protimoslimských videí britskej krajne pravicovej organizácie. Americký prezident takisto zrušil cestu do Londýna, kde mal slávnostne otvoriť nové veľvyslanectvo USA.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok