NHL: Dallas po dvadsiatich rokoch zabojuje o Stanleyho pohár

TA3 TASR
15.9.2020 08:39

Hokejisti Dallasu Stars po dvadsiatich rokoch zabojujú o Stanleyho pohár. V piatom zápase finále play off Západnej konferencie NHL zdolali Vegas Golden Knights 3:2 po predĺžení a v sérii zvíťazili 4:1. Rozhodujúci gól strelil Denis Gurianov. Slovenský obranca Andrej Sekera odohral za Stars 13:53 minúty.

NHL: Dallas po dvadsiatich rokoch zabojuje o Stanleyho pohár
SITA/AP

Vegas viedlo v úvode tretej tretiny 2:0, už v prvom dejstve sa presadil Chandler Stephenson, po pätnástich sekundách tretej časti hry zvýšil Reilly Smith. Dallas však vďaka Jamiemu Bennovi a presilovkovému zásahu Joela Kivirantu z 57. min dokázal vyrovnať. Do finále vyraďovačky ich nasmeroval po tri a pol minútach predĺženia Gurianov.

Stars sa predstavia vo finále prvýkrát od roku 2000, keď prehrali s New Jersey Devils 2:4 na zápasy. Dosiaľ majú na konte jediný Stanleyho pohár, získali ho v sezóne 1998/1999, vtedy zdolali Buffalo Sabers, ktorého súčasťou bol aj Miroslav Šatan, 4:2.

V tomto ročníku sa vo finále stretnú s Tampou Bay Lighting alebo New Yorkom Islanders. Bližšie k postupu sú "blesky" s Erikom Černákom, keď vedú 3:1.

play off NHL:
finále Západnej konferencie - piaty zápas:
Vegas - Dallas 2:3 pp
/výsledok série: 1:4, Dallas postúpil do finále/


zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok