Susedné štáty hlásia rekordy, Maďarsko nové opatrenia odmieta

TA3 TASR
11.9.2020 11:43

V Maďarsku pribudlo za uplynulý deň 718 nových prípadov ochorenia Covid-19. Ide o najvyšší počet od vypuknutia pandémie. Vláda ale nechce prijímať opatrenia, ktoré by ochromili chod krajiny. Rekordný počet nových prípadov zaznamenali aj v Česku a na Ukrajine.

Maďari nechcú, aby epidemiologické opatrenia druhej vlny pandémie nového druhu koronavírusu opäť ochromili fungovanie krajiny, vyhlásil v piatok v rozhovore pre verejnoprávny rozhlas Kossuth Rádió predseda maďarskej vlády Viktor Orbán.

"Maďari chcú, aby Maďarsko fungovalo," spresnil premiér s odvolaním sa na výsledky takzvanej národnej konzultácie - dotazníka, v ktorom sa občania mohli počas leta vyjadriť okrem iného k tomu, či je potrebné posilniť domáce výrobné kapacity a zriadiť stálu epidemiologickú pozorovaciu službu, ale aj k tomu, či by sa banky a nadnárodné spoločnosti nemali podieľať väčšou mierou na znášaní spoločnej ťarchy.


Podľa
Orbána prioritou vlády je ochrana seniorov a popri tom snaha o zachovanie fungovania krajiny aj počas druhej vlny pandémie. "Ľudia sa nemusia obávať takých prísnych opatrení, aké boli zavedené na jar," zdôraznil s poznámkou, že teraz nie je cieľom to, aby každý zostal doma, ale aby sme ochránili schopnosť fungovania Maďarska. "Školy nezatvoríme. Prípady výskytu nákazy v jednotlivých zariadeniach sa budú riešiť lokálne. Na školách je nariadené meranie teploty a každý, kto o to požiada, bude zdarma zaočkovaný proti chrípke," dodal.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok