Krajmera vyviedli v putách. NAKA zasiahla u svojho exšéfa

TA3 TASR
10.9.2020 19:09

Polícia zadržala bývalého šéfa protikorupčnej jednotky Národnej kriminálnej agentúry Róberta Krajmera. Policajti ho vyviedli z jeho domu v Trenčíne v putách.

Zásah má súvisieť s kauzou reštaurácie Fatima v Trenčíne. Polícia k zásahu informácie neposkytuje. "Môžeme potvrdiť, že NAKA vykonáva procesné úkony. Bližšie informácie v tejto chvíli nemôžeme poskytnúť," povedala hovorkyňa Prezídia Policajného zboru SR Denisa Bárdyová.

V súvislosti s kauzou reštaurácie Fatima v Trenčíne obvinil vyšetrovateľ päť osôb. Obvinenie sa týka trestnej veci zločinu marenia spravodlivosti a prečinu krivej výpovede a krivej prísahy. Uviedol to hovorca Prezídia Policajného zboru Michal Slivka. Medzi obvinenými je aj bývalá štátna tajomníčka Monika Jankovská. Tú ešte vypočúvali na nitrianskej expozitúre NAKA. Spolu s ňou bol predvedený aj jej svat Peter V., expolicajt Milan Ž., trenčianska advokátka Anna Ž. i doterajší svedok v kauze Michal V.

Z pozície šéfa protikorupčnej jednotky NAKA odišiel Krajmer v marci 2018 po vražde novinára Jána Kuciaka a Martiny Kušnírovej. Kritike čelil po medializovaných informáciách o jeho prítomnosti na mieste činu na začiatku vyšetrovania. Krajmer požiadal o uvoľnenie z funkcie podľa vlastných slov po dôkladnom zvážení a vzhľadom na neprimeraný nátlak na jeho rodinu a prácu protikorupčnej jednotky, ktorý vníma ako nedôvodný a politizujúci. Zostal však v Policajnom zbore a zastával pozíciu v útvaroch kriminálnej služby. O rok požiadal o ukončenie pracovného pomeru a k 1. marcu 2019 skončil svoje pôsobenie na Ministerstve vnútra SR.

Z pozície šéfa protikorupčnej jednotky NAKA odišiel Krajmer v marci 2018 po vražde novinára Jána Kuciaka a Martiny Kušnírovej. Kritike čelil po medializovaných informáciách o jeho prítomnosti na mieste činu na začiatku vyšetrovania.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok