V karanténe je ďalší minister, vraj ide o preventívny krok

TA3 TASR SITA
7.9.2020 18:24

Do "dobrovoľnej" karantény išiel po ministrovi zdravotníctva Marekovi Krajčím a hlavnom hygienikovi Jánovi Mikasovi aj minister práce Milan Krajniak. Informujú o tom HN s tým, že u jedného zo zamestnancov v rezorte sa preukázali príznaky koronavírusu a išlo vraj o "preventívny krok" zo strany ministra.

V karanténe je ďalší minister, vraj ide o preventívny krok
SITA/Kancelária NR SR

„Stranícky kolega Peter Pčolinský nám vysvetlil, že u jedného zo zamestnancov ministerstva práce sa mali objaviť príznaky ochorenia, a preto sa šéf rezortu Krajniak rozhodol pre dobrovoľnú izoláciu," píšu hnonline.sk. Pčolinský zdôraznil, že ide iba o preventívny krok.

V preventívnej karanténe sa ocitli aj minister zdravotníctva Krajčí a hlavný hygienik Ján Mikas po tom, čo boli v kontakte s pozitívne testovaným na COVID-19. Testovanie podstúpia v utorok spolu s ostatnými členmi konzília, v ktorom pôsobí aj nakazený zamestnanec rezortu zdravotníctva.

"Žiaľ, jeden zamestnanec z ministerstva zdravotníctva, člen konzília epidemiológov, infektológov a verejných zdravotníkov bol pozitívne testovaný na koronavírus. Vo štvrtok sme s ním strávili niekoľko hodín na konzíliu," priblížil Krajčí. Počas celého pracovného stretnutia mali všetci podľa jeho slov rúška a pravidelne vetrali.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok